Hirdetés

Egyedi és tuningolt GeForce GTX 980 Ti a Colorful műhelyéből

A Colorful Európában, így idehaza is kevésbé ismert, mivel a kínai vállalat csak a távol-keleti régió számára gyárt és értékesít VGA-kat, amelyek között rengeteg teljesen egyedi, referenciához nem hasonlítható példány is előfordul, persze tuninggal megspékelve. Legújabb VGA-juk, a Ymitr-U és KUDAN közé érkező NVIDIA GeForce GTX 980 Ti alapú iGame Ymir-X is ennek megfelelő szellemben készült.


[+]

Az igencsak méretes kártya két helyet foglal el, köszönhetően a maszív, három darab hőmérséklet szerint vezérelt ventilátorral és hat darab 8 milliméter vastag hővezető csővel megáldott léghűtésnek. Ami ez alatt található szintén érdekes. A NYÁK teljesen egyedi építésű, noha a GM200 GPU és a 6 GB-nyi GDDR5 memóriachip elhelyezése ismerős lehet, a hátsó részen található tápellátó szekció már kevésbé, főleg hogy 14 fázisú VRM, aminek következtében a 6+8 tűs PCIe tápcsatlakozót két darab 8 tűssel kellett felváltani.


[+]


[+]

A gyártó ügyelt a minőségi komponensek használatára, így az előbb felsoroltakkal együttvéve vélhetően nagy tuningpotenciál lakozik a kártyában, bár alapból is "felpörgetve", 1000/1075 MHz-es mag és Boost órajel helyett 1127/1216 MHz-es órajelekkel érkezik. A VRAM-ok ajánlott 7 GHz-es órajeléhez nem nyúltak, így ennek igény szerinti emelése a vásárló feladata lesz. A továbbá helyet kapott a dupla BIOS, illetve felvértezték terhelésjelző LED-sorral, valamint az oldalán egy vörös fényben úszó Colorful iGame emblémával is.


[+]

Az áráról egyelőre nincs információ, de az említett okok miatt Európában egyébként sem lesz egykönnyen beszerezhető hivatalos csatornák hiányában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés