Hirdetés

Vízhűtéses GTX 1080 Founders Edition jön a Colorfultól

Meg sem jelent még a videokártya, de máris lehetőséget kapunk a gyári hűtő korlátain túllépni.

Május 27-én jelenik meg az NVIDIA új zászlóshajója, a GTX 1080 két változata közül az egyik, ráadásul már gyárilag is tetszetős órajelekkel. Az 1733 MHz GPU boost órajel nagyon gyorsan az 1607 MHz-es alap magórajelre csökken, amint a kártya eléri a maximális megengedett hőmérsékletet. A Founders Edition erősebb VRM-et kap a később kiadásra kerülő sima változathoz képest, és hőkamrás hűtést, mindezt 100 dollár felárért cserébe.

Full cover plexis blokk
Full cover plexis blokk (forrás: TechPowerUP) [+]

A Colorfulnál úgy gondolták, ha már adott a jobb tápellátás, akkor a szintén kínai Bykski személyében szövetségest keresnek. Az említett cég az ázsiai régióban a számítógépes vízhűtésekre szakosodott, így az együttműködés gyümölcsöző mivolta borítékolható. A folyamatnak azonban egyetlen szépséghibája is akadt: nem szerelik fel a vizesblokkot a kártyára, csak mellékelik azt a dobozban.

Kár, hogy csak mellékelik, nem szerelik fel
Kár, hogy csak mellékelik, nem szerelik fel (forrás: TechPowerUP) [+]

Ezáltal ugyan szerelgetni kell ahhoz, hogy a meglévő vízkörbe beköthető legyen, de ez volt az ára annak, hogy a közelgő rajtra elegendő mennyiségben álljon a boltok polcain. A vízhűtés révén akár folyamatosan tarthatja a videokártya a boost órajelét, illetve minden bizonnyal ezt meghaladó tuningra is lesz lehetőség. A full cover – tehát szinte a teljes kártyát lefedő – vizesblokkal egybecsomagolt változat ára 100 dollárral magasabb, így 799 dollár lesz.

Sok erő van két ilyen szörnyetegben
Sok erő van két ilyen szörnyetegben (forrás: TechPowerUP) [+]

Ugyan ennek is megvan a szépsége és az általa adott életérzés, de azokra is gondoltak, akik inkább a kész megoldásokat preferálják. Megszellőztették ugyanis, hogy a későbbiekben jó eséllyel érkezik egy egyedi tervezésű Colorful kártya is, ami már felszerelt vizesblokkot kap. Jó eséllyel ez annyit tesz, hogy a Founders Edition plecsnit nélkülöző NVIDIA referencia NYÁK-ot használja, így olcsóbb is lehet majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés