Hirdetés

Viiv-kompatibilis alaplap a Gigabyte-tól

Az Intel Viiv logóját nem komponensek, hanem csak teljes rendszerek viselhetik, hiszen ezeknek a multimédiás feladatokra optimalizált PC-knek a szolgáltatásaiban a hardverelemeken kívül az operációs rendszernek és más szoftvereknek is kulcsszerep jut. Ennek ellenére a hardvergyártók is igyekeznek kihasználni az új márkanév nyilvánosságát, így nem meglepő, hogy a Gigabyte az elsők között jelentett be olyan alaplapot, amely a Viiv platform kritériumainak megfelelő számítógép építőköve lehet.

A GA-8I945GMH jelzésű alaplap integrált GMA950 grafikus magot tartalmazó Intel 945G chipset köré épül, így természetesen kétmagos processzorok fogadására is képes. MicroATX formátumú lap lévén kisméretű házakba is beszerelhető; bővíthetőségéről egy PCI Express x16, két PCI és egy PCI Express x1 aljzat gondoskodik.

Négy memóriafoglalata hivatalosan legfeljebb DDR2-667 sebességű modulok egy- vagy kétcsatornás működtetésére ad lehetőséget. Meghajtók az ICH7-DH déli híd jóvoltából egy IDE-csatornára és négy Serial ATA II portra kapcsolhatók, emellett a lapon található egy Intel gyártmányú Gigabit Ethernet vezérlő, összesen nyolc USB 2.0 és három FireWire-400 port; audiovezérlője nagy felbontású nyolccsatornás hangot biztosít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés