Hirdetés

Yonah CPU-kat fogad a Gigabyte új alaplapja

Az Intel nemrégiben Core Solo és Core Duo néven bemutatott Yonah magos processzorai a korábbi mobil CPU-knál nagyobb számban jelenhetnek meg asztali PC-kben. A trendet szentesíti, hogy a kétmagos Yonah a multimédiás Viiv platform egyik hivatalosan választható alkotóeleme, így olyan gyártóktól is várhatunk Core Duo processzort fogadó, de asztali konfigurációkba szánt alaplapokat, melyek eddig nem képviseltették magukat a fogyasztói piacon efféle termékekkel.

A nevesebb vállalatok sorában üdvözölhetjük a Gigabyte-ot, amely GA-8I945GTMF-Y-RH típusjellel dobja piacra mobil Socket 478 foglalattal ellátott, microATX formátumú alaplapját. A csendes, de jó teljesítményű rendszerek építőköveként alkalmazható lap a 945GT északi és ICH7M-DH déli híd köré épül. Két memóriaaljzatába legfeljebb 2 GB összkapacitású DDR2 modulok illeszthetők, videokártyának egy PCI Express x16, más bővítményeknek két PCI és egy PCI Express x1 interfész áll rendelkezésére.


Forrás: OC.com.tw

Meghajtók egy IDE-csatornára és két Serial ATA II portra kapcsolódhatnak, a déli híd támogatja a RAID üzemmódot is. Grafikáról az integrált GMA950 vezérlő, nyolccsatornás hangról pedig a Realtek ALC880 kodek gondoskodik; a hátsó I/O panelen VGA-kimenet és analóg audiocsatlakozók találhatók, az SPDIF portok külön kivezetést igényelnek.

A Gigabyte lapról nem hiányzik a FireWire és a Gigabit Ethernet interfész sem, utóbbit a Viiv előírásainak is megfelelve egy Intel gyártmányú lapka biztosítja. A Gigabyte új alaplapjának típusjelében olvasható RH arra utal, hogy megfelel az európai RoHS környezetvédelmi előírásoknak, ami ebben az esetben elsősorban az ólommentes kivitelt jelenti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés