Hirdetés

Lapos mini-PC-t jelentett be az AOpen

Az AOpen kisméretű barebone-t dobott piacra, melyet elsősorban Home Theater PC-k (HTPC) építéséhez szán. A 43 x 32,5 x 8,9 cm-es rendszer az Intel 945G + ICH7 lapkakészletére alapoz, és LGA775 tokozású Celeron D és Pentium 4/D processzorokat fogad. Négy memóriafoglalatában legfeljebb 4 gigabájtnyi DDR2-533/667 RAM-modul kaphat helyet. Az integrált grafikus vezérlőt egy PCI Express x16 csatolójú videokártyával lehet kiváltani, emellett két PCI és egy PCIe x1 aljzat található az alaplapon – a kis hely miatt csak félmagas bővítőkártyák illeszthetők a gépbe.

Az audiovezérlő nyolccsatornás; az analóg csatlakozókon kívül optikai SPDIF ki- és bemenet, valamint koaxiális kimenet is rendelkezésre áll. Meghajtók számára egy IDE-csatorna és egy Serial ATA port kínálkozik, a többi interfész közül pedig a Fast Ethernet, a négy kivezetett USB 2.0 és a három FireWire említendő. Egy bővítőkártya révén DVI és Scart kimenettel is felruházható. 5,25 colos meghajtóból egy, 3,5 colosból kettő fér a házba, egy 23 formátummal kompatibilis memóriakártya-olvasó már része a barebone-nak. Az áramellátásról egy 375 wattos tápegység gondoskodik.

A gyártó az EPC945-m8 típusjelű modellhez Windows XP MCE operációs rendszert ajánl, a kezelés megkönnyítése érdekében egy távirányítót mellékel, a rendszerállapotról pedig az előlapi VDF kijelző ad visszajelzést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés