Hirdetés

VIA: erős ipari számítógép kis méretben

A VIA bemutatta az AMOS-3000 névre keresztelt ipari számítógépet, mely a vállalat első passzív hűtéssel üzemelő, Pico-ITX méretű rendszere. A fémből készült burkolat egészen pontosan 135 mm szélességgel, 45 mm magassággal és 131 mm mélységgel rendelkezik, továbbá a felhasznált anyagok miatt a készülék igen tág – egészen pontosan -20 és 60°C közötti – hőmérséklet-tartományban működőképes.

A termék az EPIA-P700 típusú alaplapra épül, ami a VX700 Unified Digital Media lapkakészletet használja. A központi processzor szerepét egy 1 GHz-es VIA C7 vagy egy 500 MHz-es VIA Eden töltheti be, melyhez 1 GB kapacitású DDR2 szabványú memória társítható a SO-DIMM foglalat használatával. A képi információk megjelenítéséért egy UniChrome Pro II típusú integrált grafikus processzor felel, mely az MPEG-2, az MPEG-4, illetve a WMV9A videók gyorsítására is képes, a hangkeltésről pedig a VIA VT1708A lapka gondoskodik.

Az alaplaphoz Parallel ATA merevlemez csatlakoztatható, igény esetén azonban lehetőség van 2,5 hüvelykes SSD-t használni, ami az opcionális SATA modulon keresztül építhető a rendszerbe. A kommunikációs lehetőségekért egy Gigabit Ethernet vezérlő felel, így a csatlakozók között fellelhető az RJ-45 interfész, emellett a készülék rendelkezik négy darab USB 2.0, egy DVI, egy D-Sub és egy soros porttal is.

A VIA AMOS-3000 bemutatásra kerül a CeBIT kiállításon is, a forgalmazása pedig április környékén kezdődhet meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés