Hirdetés

VIA-alapú számítógépet az autókba!

Az alacsony fogyasztású processzorokat gyártó VIA Technologies bemutatta az IVP-7500 névre keresztelt terméket, mely az új In-Vehicle platform első képviselője. A kisméretű, energiatakarékos számítógép segítségével a felhasználók akár vezetés közben is hozzáférhetnek tárolt adataikhoz, továbbá a rendszer használható helymeghatározásra és útvonaltervezésre is.

A VIA IVP-7500 nyomtatott áramköri lapja 114 x 186 mm-es helyet foglal, ami kellően kis méret ahhoz, hogy a rendszer bárhol rögzíthető legyen az autón belül. Emellett a termék az alacsony fogyasztása miatt kis hőmennyiséget termel, így a megfelelő működéshez nincs szükség aktív hűtés alkalmazására.


[+]

Az IVP-7500 alapja az 1 GHz-es órajelen üzemelő VIA Eden processzor, melyhez az SO-DIMM foglalaton keresztül 1 GB kapacitású DDR2 memóriamodul társítható. A grafikus vezérlő támogatja az LCD paneleket, és rendelkezik tévé illetve D-Sub kimenettel is, emellett lehetőség van kamerákat csatlakoztatni a rendszerhez a mini USB és a V-CAM interfészen keresztül. A hangokért HD audió felel, az adatokat pedig egy 1,8 colos IDE merevlemez tárolja. A gépezet tartalmaz IPEX antennával operáló GPS modult és FM adások vételére alkalmas modult, továbbá rendelkezik Bluetooth támogatással is. Az alaplapon két darab USB 2.0 és egy soros port található, melyet az SD kártyaolvasó és az infravörös adapter egészít ki.


[+]

Az IVP-7500 már előrendelhető a VIA partnereinek és az autógyártóknak, a listaáráról azonban mélyen hallgat a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés