Hirdetés

Bejelentették a VIA ARTiGO A2000-t

A VIA Technologies bejelentette legújabb tárolószerverét, mely ARTiGO 2000 néven fog megjelenni. A 135 mm széles, 115 mm magas és 259 mm mély termék fekete színben pompázik, az alacsony fogyasztási mutatókkal rendelkező alkatrészek hűtéséről egy 8 cm-es, halk ventilátor gondoskodik.

A gép belsejében elhelyezkedő Nano-ITX méretű alaplap egy 1,5 GHz-es VIA C7-D processzort tartalmaz, és a VX800 elnevezésű lapkára épül, amely egy DirectX 9 kompatibilis, Chrome9 típusú integrált grafikus processzort tudhat a magáénak. A hangkeltésről egy 7.1 csatornás VIA HDA vezérlő gondoskodik. Az alaplap két darab SO-DIMM foglalattal rendelkezik, melyekbe maximum 1 GB kapacitású, 667 MHZ-es effektív órajelen működő, DDR2 memóriamodulok helyezhetők. A termék két darab SATA-300 szabványnak megfelelő, 1,5 TB-os tárhellyel rendelkező merevlemezt tud fogadni.

A kommunikációs lehetőségekért egy Gigabit Ethernet vezérlő felel, de opcionálisan lehet kérni a 802.11b/g szabványokat támogató, vezeték nélküli hálózati vezérlő beépítését is. A csatlakozók között a Gigabit Ethernet mellett három darab USB 2.0, egy D-Sub és egy hangkimenet is helyet kapott, melyek egy mikrofonbemenet társaságát élvezik. Emellett a készülékben egy Compact Flash foglalat is található, melynek segítségével egy bootolható meghajtó is kreálható a megfelelő kártya alkalmazásával.

A főleg adattárolásra használható számítógéphez a cég - a VIA Security szoftvercsomag mellé - Microsoft Windows XP és Vista, Ubuntu 8.04, SUSE Linux Enterprise Desktop 10 (Service Pack 2) és FreeBSD operációs rendszereket támogató eszközillesztőket mellékel. A termék még az idén megjelenik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem nyilatkozott a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés