Hirdetés

VIA chipsetek SLI-s NVIDIA kártyákhoz

A Tom's Hardware Guide értesülései szerint a VIA igyekszik minél hamarabb bemutatni azokat a chipseteket, amelyek két videokártyának nyújtanak PCI Express portot, és így ki tudják használni az NVIDIA Scalable Link Interface (SLI) technológiája adta lehetőségeket. Ha sikerül tartani útitervét, a vállalat első lehet azok között, akiknek asztali PC-kbe szánt alaplapokhoz tervezett lapkakészletei biztosítani fogják ezt a funkciót.

A THG által hivatkozott dokumentum szerint a Pentium 4 processzorokhoz készülő PT894PRO northbridge első példányait szeptemberben mutatják be, de a tömeggyártás is megkezdődik még a negyedik negyedévben. A lapka Northwood és Prescott magos, 800 és 1066 MHz-es rendszerbusszal ellátott processzorokat fog támogatni; kétcsatornás vezérlője DDR 400 és DDR2 667 memóriákat lesz képes kezelni. A THG feltevése szerint a VIA a PCI Express x16 portot kettéosztja, így egy-egy 8 vezetékes interfész jut a videokártyáknak.

Az AMD Athlon 64, Opteron és Sempron processzoraira épülő platformok számára egyelőre a K8T890PRO fogja biztosítani a dupla videokártya-csatlakozást. Első minták már e hónap végén várhatók, a sorozatgyártás kezdetét pedig szeptemberre tűzték ki. A megvalósítás technikai részleteit a VIA ebben az esetben sem ismertette.

Az NVIDIA SLI technológiája segítségével két GeForce 6600 vagy 6800 videokártya kapcsolható össze, melynek révén a grafikus teljesítmény csaknem megduplázható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés