Hirdetés

Egy desktop két számítógépen

Könnyen előfordulhat, hogy egy alkalmazást egyszerre két monitorral szeretnénk használni, ám nem rendelkezünk a megfelelő üzemmódot támogató grafikus vezérlővel. A probléma mégis könnyen megoldható, ha kéznél van egy másik PC. A Bartels Media persze nem a profi felhasználókat célozza meg MaxiVista nevű szoftverével, de megfelelő és költségkímélő megoldást kínál, ha csak időnként kell két kijelzővel dolgoznunk.

A MaxiVista két hálózaton összekapcsolt számítógép megjelenítőit egyetlen desktopként kezeli. Ennek előnye, hogy az elsődleges gépen nincs szükség második monitorcsatlakozóra, a másik PC-n pedig nem feltételezi egy videobemenet meglétét. Ráadásul az így kapott képminőség felülmúlja a kétkijelzős üzemmódot támogató olcsóbb grafikus kártyák színvonalát is. A Bartels Media adatai szerint a virtuális videokártyaként feltelepülő alkalmazás átlagos körülmények között nem okoz 5 százalékosnál nagyobb processzorterhelést, de komolyabb szoftverek – például videoszerkesztők – használatakor sem eredményez számottevő lassulást. A hálózati forgalmat úgy igyekszik mérsékelni, hogy csak a második képernyő tartalmának változásait közvetíti. A kapcsolat ugyanakkor kellő gyakoriságú képfrissítést tesz lehetővé a – veszteségmentesen – tömörített adatok átvitele révén. A MaxiVista maximum 3200x1600 pixeles felbontást támogat; a másodlagos kijelző helyzete szabadon definiálható, képe pedig 90, 180 vagy 270 fokkal elforgatható.

Az elsődleges gépen Windows 2000, XP vagy Server 2003 operációs rendszernek kell futnia, a másik esetében valamennyi 98-asnál újabb Windows-verzió elfogadott. Rendszerkövetelemény még természetesen egy TCP/IP alapú hálózati kapcsolat. A MaxiVista ára 49,95 dollár, mely nagyobb megrendelés esetén akár 26,96 dollárra is mérséklődhet. A készítő tervbe vette a három PC-t támogató csomag közreadását is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés