Hirdetés

GeForce 6600 az Albatrontól

Az új grafikus chipek bejelentését többnyire a videokártyagyártók közleményáradata követi. Nem volt ez másként a GeForce 6600 paper launch-át követően sem: minthogy a kártyák szeptember közepe-vége előtt bizonyosan nem jelennek meg, a gyártók legfeljebb a termékek dobozainak designterveit tudták csatolni a partnereknek kiküldött sajtóközlemények mellé. Az Albatron a kevés kivétel egyike, a tajvani gyártó ugyanis egy termékfotóval is szolgált.

Az Albatrontól két GeForce 6600-as kártya érkezik ősszel: egyik a "sima", másik pedig a GT chipre épül. Az órajelek – és a specifikációk általában – a referenciaértékeknek felelnek meg. A gyorsabbik modell 128 MB GDDR3 memóriát kap, a mag és a memória pedig egyaránt 500 MHz-en működik, míg a sima 6600 esetében a GPU 300 MHz-en fut 128 MB DDR memória társaságában. Mindkét kártya PCI Express-foglalatba illeszkedik és tv- meg DVI-kimenettel rendelkezik. A gyártó az InterVideo WinDVD alkalmazás mellett a Duke Nukem: Manhattan Project teljes verzióját pakolja a dobozba.

A GeForce 6600-as chipek 8 pixel futószalagot és 128 bites memóriainterfészt kaptak, 110 nanométeres eljárással készülnek, a támogatott technológiák listáján pedig megtalálható a DirectX 9.0 Shader Model 3.0 és az OpenGL 1.5. A GT változatokra épülő kártyák SLI módban is használhatók – így van ez az Albatron modelljével is. A GeForce 6600 ára a hírek szerint 149 dollár lesz, míg a GeForce 6600 GT-t 199 dollárért lehet majd megvásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés