Hirdetés

Újabb chip AMD64 processzorokhoz

A DigiTimes információi szerint az ALi csak most kezdte meg az AMD Opteron, Athlon 64 és Mobile Athlon 64 processzorokhoz szánt M1689 alaplapi chip sorozatgyártását – az első szállítmányok augusztus végén lehetnek az alaplapgyártóknál. Az M1689 az NVIDIA nForce3-hoz hasonlóan egy chipben integrálja az AGP-vezérlő és a perifériavezérlő funkciókat. A lapka támogatja a AGP8X felületre illeszkedő videokártyákat, az ATA133 és SATA meghajtókat (akár RAID 0, 1 módban is), valamint rendelkezik 8 portos USB 2.0-, hatcsatornás AC'97 audio- és 100 Mbites hálózati vezérlővel.

A chipet fejlesztő ULi Electronics – az ALi tavaly nyáron életre hívott leányvállalata – még februárban jelentette be a terméket. A bejelentéstől a sorozatgyártásig eltelt közel fél év aligha javítja a chip versenyképességét: az M1689 szolgáltatásai közül hiányzik néhány, a rivális gyártók rövidesen megjelenő lapkakészletei által támogatott funkció, így a PCI Express-vezérlő és a High Definition Audio.

Amint az ismert, az ALi 2000 előtt közel 10 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett az asztali számítógépekbe szánt lapkakészletet piacán, azonban a naprakész termékek sorozatos késésének köszönhetően befolyását e szegmensben fokozatosan elvesztette – ma leginkább a noteszgépeket megcélzó megoldásai ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés