Hirdetés

Vékony médialejátszókkal frissít a Cowon

A Cowon bejelentette, hogy hamarosan új médialejátszókkal bővíti termékkínálatát, amelyek iAudio 9 és E2 néven fognak az üzletekbe kerülni. Az előbbi megoldás a korábban már bemutatott Cowon S9 kisebb testvére, míg az utóbbi modell az Apple iPod Shuffle ellenfele lesz, így minimalista, de elegáns dizájn jellemzi.

Az iAudio 9 névre keresztelt, 43 x 95 x 9 mm méretű lejátszó a beépített akkumulátorral együtt 40 grammos tömeggel rendelkezik. A 2 hüvelykes LCD 320x240 pixeles felbontást használ, és 262 ezer színt jelenít meg. Az USB 2.0 interfészre csatlakoztatható médialejátszó az MPEG1 Layer 1/2/3, a WMA, a FLAC, az OGG Vorbis és az APE audio-, valamint az Xvid SP/ASP és a WMV9 videokodekeket támogatja. Ennek megfelelően az AVI, ASF és WMV videofájlok mellett az MP3, a WMA, a FLAC, az OGG, a WAV és az APE audioformátumokat képes lejátszani. Ezenkívül a termék megjeleníti a JPG képeket, illetve a TXT kiterjesztésű szövegfájlokat.


Cowon iAudio 9

A médialejátszót a tervezők felszerelték kis teljesítményű sztereó hangszóróval és tévékimenettel, utóbbinak köszönhetően a videofájlok nagyobb képernyő használatával is megtekinthetők. A készülék a beépített mikrofon segítségével diktafonként is működik, és az FM rádióvevő sem hiányzik a funkciói közül. A lítium-polimer akkumulátor zenelejátszás mellett akár 30 óráig is bírhatja, ám videolejátszás esetén ez az időtartam 7 órára redukálódik. A fekete és ezüstös alapszínnel megjelenő iAudio 9 belső memóriája 2, 4, 8 vagy 16 GB lehet.

Az iAudio E2 egy 27 x 64 x 8 mm méretű, alapfunkciókat tartalmazó zenelejátszó, melynek tömege alig több mint 16 gramm. Az USB 2.0 portra köthető termék az MPEG1 Layer 1/2/3, a WMA, a FLAC és az OGG Vorbis audiokodekeket támogatja, így képes lejátszani a MP3, a WMA, a FLAC, az OGG és a WAV audiofájlokat.


Cowon iAudio E2

A lítium-polimer akkumulátorral felszerelt, 2 és 4 GB-os kapacitással megjelenő készülék hozzávetőleg 11 óráig képes üzemelni egyetlen feltöltéssel.

A Cowon új termékei Magyarországon november közepén kerülnek forgalomba, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés