Hirdetés

A LucidPort szállítja a világ első USB 3.0-SATA vezérlőhídját

A LucidPort bejelentette, hogy a világon elsőként elkezdi az USB300 névre keresztelt USB 3.0-SATA vezérlőhíd szállítását, mely elsősorban a hordozható merevlemezt vagy SSD-t gyártó vállalatok figyelmét keltheti fel. A lapka ugyanis egy vezérlő- és jelátalakító chipet tartalmaz, mely bármely SATA-300 rendszerű meghajtó számára lehetővé teszi az USB 3.0 felületen történő kommunikációt. A Mountain View-i székhelyű cég terméke megelőzte a nagyobb gyártók hasonló rendszerét, ám a Fujitsu, a PLX és a Faraday Electronics tájékoztatása szerint ők is befejezik a saját chipjük fejlesztését még az év végéig.

Az USB300 nevű lapka az USB 3.0 mellett természetesen támogatja az 1.1 és 2.0 szabványt is, továbbá nemcsak a SATA-300, hanem az első generációs SATA meghajtókat is kezeli. A vezérlő képes alkalmazni az NCQ technológiát is, melynek segítségével a merevlemez oly módon tudja újrarendezni a vezérlő által küldött parancsokat, hogy a meghajtó teljesítménye megnő. Az 128 és 256 bites AES titkosítást is kezelő chip natív USB 3.0 portra csatlakoztatva 330 MB/másodperces sebességet is képes garantálni, amennyiben a vezérlés USB Attached SCSI (UAS) eszközillesztőn keresztül történik.

A LucidPort szerint a partnerek már ezen a héten megkapják az első szállítmányokat, ám a vezérlő listaárát sajnos nem hozták nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés