Hirdetés

VA paneles 3D monitor lesz a Sony PlayStation CECH-ZED1

A Sony egy ideje kiszállt a fogyasztói monitorok piacáról és inkább a professzionális, illetve nagy képernyős megoldások felé fordult. A most bejelentett CECH-ZED1 kódnevű termékkel is inkább egy szűk réteg igényeit szolgálják ki, tehát nem igazán nevezhető visszatérésnek a "konzumer" szegmensbe. A kizárólag 23,5"-es méretben készülő Full HD felbontású kijelzővel egyértelműen a konzoltulajdonosokat célozzák meg, erre utal az is, hogy a Sony "PlayStation monitorként" emlegeti friss fejlesztését, illetve ezt teszi egyértelművé az is, hogy a "Resistance 3" PlayStation 3 teljes játékot mellékelik ajándékba.

A kijelző egyébiránt 3D képességekkel is rendelkezik, természetesen jelen esetben is aktív szemüveges megoldásról van szó (hiszen a Sony emellett a technológia mellett tette le a voksát annak idején), aminek beépített lítiumion akkumulátora USB-ről tölthető. A Sony MP3/4 lejátszóinál már jól ismert gyors töltés itt is elérhető, azaz mintegy 3 perces töltéssel a szemüveg 3 óráig használható, míg egy 45 percig tartó teljes feltöltéssel 30 órás üzemidő érhető el. A monitor mellé két szemüveg is jár (de külön is megvásárolhatók lesznek), ami nem véletlen, hiszen a mellékelt játék és a beépített speciális megjelenítési mód lehetővé teszi, hogy két játékos egyszerre a mellékelt szemüvegben játszva, más-más tartalmú, teljes képernyős 2D képet láthasson.

A beépített 23,5 hüvelykes panel VA technológiára épül, ebből adódóan minden irányból 176 fokos betekintési szöget kínál, átlagos G2G válaszideje pedig 4 ezredmásodperc. A kávába épített LED-es háttérvilágítással ellátott kijelző az sRGB színskálát fedi le, kontrasztaránya pedig 5000:1-hez. A bemenetek között két darab HDMI-t és egy komponens aljzatot találunk, amit egy sztereo 3,5 mm-es jack fej/fülhallgató kimenet egészít ki (a dobozban HDMI kábelt mellékel a gyártó). A keretbe belezsúfoltak egy 2.1-es beépített hangszórót is: a jobb és bal csatornák a panel két oldalán, míg a mély csatorna (subwoofer) a hátoldalon kapott helyet.

A CECH-ZED1 a mérlegen 5,6 kilogrammot nyom, fogyasztása 2D módban 45 watt. A kijelző ára 499, a külön megvásárolható szemüvegeké pedig 69,99 dollár. Megjelenésük még az idei évben, az ősz folyamán várható az Egyesült Államokban, Japánban és a PAL területeken, köztük Európában is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés