Hirdetés

Felbukkant a régóta várt, furcsa alakú Samsung S23A950D 3D-s monitor

Kint volt a CES-en, láthattuk és kipróbálhattuk a Samsung Fórumon, most pedig a piacra is kikerült a Samsung 950-es szériába tartozó, S23A950D jelzéssel ellátott 3D kijelzője, mely leginkább furcsa formájával hívja fel magára a figyelmet.

A gyártó által origami dizájnnak titulált felépítés mögött egyébként egy LED háttérilvágítású 23"-es panel kapott helyet, mely a Full HD felbontás mellett 120 hertzes képfrissítéssel rendelkezik, ennek köszönhetően pedig a 3D képesség sem maradt kiaknázatlanul. Ez utóbbiért a Samsung Hyper-Real Engine felelős, azaz nem maradt ki a natív 2D-3D konvertálás sem, tehát bármilyen 2D tartalomból 3D-t csinálhatunk egyetlen gombnyomással.

Ami a 3D-t illeti, a 120 hertzből már sejthető, hogy aktív záras technológiával van dolgunk, ám szerencsére a korábban látott ormótlan és kényelmetlen szemüveg helyett a Samsung egy sokkal könnyebb és dizájnosabb darabot ad a kijelző mellé, mely nem infrán, hanem rádión keresztül kommunikál a kijelzővel.

A 23"-es panel 1000:1 kontrasztaránnyal és 2 ezredmásodperces válaszidővel bír, a burkolaton pedig D-Sub, DVI, HDMI és DiplayPort is helyet kap. Mindezért Koreában 104 ezer forintnak megfelelő WON-t kell kicsengetni a pénztárnál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés