Hirdetés

Tavasszal kezdheti meg a tömeggyártást az UMC az első FinFET node-ján

A 14 nm-es gyártástechnológia fejlesztése megcsúszott, de megrendelőjük a hírek szerint már van.

Az UMC is közel került ahhoz, hogy megkezdjék a tömeggyártást a 14 nm-es gyártástechnológiájukon, amely egyben az első FinFET node-juk is. A cég ezt persze jóval korábban akarta megtenni, de a fejlesztés viszonylag sokat csúszott, ugyanakkor a tömeggyártás következő év második negyedévére tervezett  megkezdése tarthatónak tűnik. Ez azért lenne fontos a cégnek, mert az eredeti tervekkel ellentétben a 20/22 nm-es node-ot végül kihagyták, tehát jelenleg a legmodernebb gyártástechnológiájuk 28 nm-es.

A kínai bérgyártó az új node-ot az IBM-mel közösen fejlesztette, méghozzá a tajvani fejlesztői központon belül. Maga az eljárás hasonló a többi bérgyártó 14 és 16 nm-es FinFET megoldásához.

A DigiTimes információi szerint az UMC már rendelkezik egy ügyféllel is, ugyanis úgy tudják, hogy a Bitcoin bányászatra tervezett BitFury lapka az új 14 nm-es FinFET node-on készül majd a következő év tavaszán. Persze itt nem beszélhetünk majd rendkívül nagy rendelési tételről.

Az UMC az új node bevezetése mellett bővíti a 28 nm-es gyártókapacitást az új xiameni gyárban, így a harmadik negyedévben a megmunkált waferek 21%-a lesz dedikálva 28 nm-es node-ra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • UMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés