Hirdetés

Újra Radeon 9500 átalakítás

Több hírben foglalkoztunk az ATI RADEON 9500 kártyák átalakításával, mely után szerencsés esetben egy RADEON 9700 PRO boldog tulajdonosának mondhatjuk magunkat. Az egyre egyszerűbb megoldások mellett igyekeztünk kideríteni, hogy mekkora esélyünk van egy adott kártya átalakítására. Egy akkori híradás állítása szerint ez 70% körüli.

Kiderülhet azonban, hogy ez nem így van. Egy másik forrás 30, különböző szállítmányból összeszedett RADEON 9500-at próbált átalakítani. Összesen 7 esetben sikerült ezt megtenni… Ez bizony a kártyák alig negyede! Ráadásul az Overclockers.com által idézett forrás felvet még egy problémát. Az eddigi híradások szerint, ha az átalakítás után nem látunk pixelhibákat 3D-s programjainkban, akkor örülhetünk, mert minden rendben van. Sajnos azonban ez nem egészen igaz. Elképzelhető ugyanis, hogy a letiltott pixel egység annyira sérült, hogy egyáltalán nem sikerül visszakapcsolni! Egy módon bizonyosodhatunk meg a sikerről: a 3Dmark 2001 single-texturing tesztjében a sikeres átalakítás után 2100 Mtexels/s érték körüli eredményt kell kapnunk.

Óvatosabbnak kell tehát lennünk, mielőtt emiatt a lehetőség miatt keresünk magunknak egy RADEON 9500-at 128 Mb memóriával. Sajnos egy ilyen kártya is elég drága, így a tapasztalatszerzés ebben az esetben nem olcsó mulatság.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés