Hirdetés

Új tábla-PC a Motion Computingtól

A Motion Computing új tábla-PC-t mutatott be, amely a gyártó adatai szerint nemcsak könnyebb és vékonyabb, mint a korábbi M széria, de egyúttal robusztusabb is.

Az LE1600 jelzésű modell két változatban kerül piacra. A kisebbikben egy Intel Celeron M ULV 373 (1 GHz) processzor teljesít szolgálatot, amely mellé 256 MB (1,25 GB-ig bővíthető) DDR2 RAM jár. A nagyobbik, Centrino logót viselő típusban egy Pentium M LV 758 (1,5 GHz) processzor és 512 MB (másfél gigabájtig bővíthető) memória található.

Az Intel PRO/Wireless 2200BG vezeték nélküli hálózati adaptere mindkettőnek alaptartozéka, csakúgy, mint a 30 GB-os (opcionálisan 60 GB-osra cserélhető) 1,8 colos merevlemez. Operációs rendszerként a Windows XP Tablet PC Edition 2005-öt telepítik. A bő betekintési szögeket biztosító, XGA felbontású, 12,1 hüvelykes kijelző képét az i915GMS chipsetbe integrált grafikus mag szolgáltatja. A kép 90 fokonként négy állásba forgatható, ami nemcsak kézi használatkor jöhet jól – a gyártó többféle tartót, illetve dokkolóegységet kínál, amelyekkel kényelmesebbé tehető például az asztal melletti munka.

A gép interfészei között Gigabit Ethernet, Bluetooth 2.0, USB 2.0, infravörös port, PC Card-aljzat, VGA/DVI-kimenetek és audiocsatlakozók sorakoznak, amelyeket egy SD kártyaolvasó egészít ki. A biztonságot beépített ujjlenyomat-olvasó és TPM-chip erősíti. A készülék hangátvitelre headset nélkül is használható, ehhez két hangszóróval és három zajszűrős mikrofonnal rendelkezik, amelyek a kijelző helyzetétől függően aktiválódnak.

A 29,6 x 24 x 1,8-2,2 cm-es ház részint szénszálas erősítésű műanyag, részint magnéziumötvözet elemekből áll. A standard akkumulátor mintegy 3 órás üzemidőt tesz lehetővé, de a gép aljára egy további áramforrás rögzíthető, amellyel kicsit több mint kétszeresére növelhető a rendelkezésre álló energia. A szerényebb modell 1899 dolláros, míg a Centrino-alapú 2199 dolláros ajánlott áron került forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés