Hirdetés

Tábla-PC-vé alakítható noteszgép az IBM-Lenovo kínálatában

Az IBM notebook és személyi számítógép üzletágának átvétele után a Lenovo első új ThinkPad típusa egyszersmind műfaji újítást is jelent a termékcsaládban, hiszen az X41 Tablet egy tábla-PC-vé alakítható noteszgép. Az IBM gépek megszokott külalakjával érkező modell vastagsága 3 cm, tömege felszereltségtől függően 1,61 és 1,84 kg között változhat. A 12,1 hüvelyk képátlójú, csillogásmentesítő bevonattal ellátott kijelző felbontása 1024x768 pixel, betekintési szöge 170 fok. A képernyőn keresztül történő adatbevitelt a Wacom digitalizációs technológiája segíti.

A notesz a Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszerre és az Intel Centrino platformjára épít. A Pentium M LV 758 (1,5 GHz) vagy ULV 753 (1,2 GHz) processzor mellett az integrált grafikus vezérlőt tartalmazó i915GM chipset teljesít szolgálatot. Memóriaként egy 256 vagy 512 MB kapacitású DDR2-400 modul kerül a gépbe, amely szükség esetén egy további (legfeljebb 1 GB-os) modullal egészíthető ki. Az adatok tartós tárolásáért egy 20-60 GB-os merevlemez felel; az optikai meghajtónak nem maradt hely, de opcionálisan USB portra köthető DVD-íróval pótolható a hiány.

A vezeték nélküli kommunikációt infravörös port, egy- (802.11b/g) vagy kétcsatornás (802.11a/b/g) WLAN-vezérlő, valamint – típustól függően – Bluetooth teszi lehetővé. Az egyéb interfészek sorában minden fontosabb port megtalálható, kezdve a modemen és a gigabites Etherneten, az USB 2.0-n és a VGA-kimeneten át az ExpressCard formátumot is támogató PC Card aljzatig, illetve az SD kártyaolvasóig. További csatolókkal a ThinkPad X4 Dockon keresztül bővíthető a rendszer. A biztonságot beépített ujjlenyomat-olvasó és Trusted Platform Module chip növeli. Az üzemidő négycellás akkumulátorral legfeljebb 5 óra, nyolccellással pedig maximum 8,5 óra.

A ThinkPad X41 Tablet hagyományos módon a ThinkVantage szolgáltatáscsomaggal kerül piacra, mely az adatbiztonságot és a menedzsmentet érintő funkciókból tevődik össze. Terepen való munkához az átlátszó ThinkPad X41 Tablet Sleeve védőtok használható, amely cseppálló, és a Wacom elektromágneses indukció elvén működő tollának köszönhetően nem akadályozza a munkát. Az új notebook Amerikában már júniustól kapható, de Európába várhatóan csak július folyamán érkezik meg; kezdőára 2000 euró körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés