Hirdetés

Megabook S270 immár Magyarországon is

Német forrásból már több mint egy hónapja értesülhettünk az MSI Megabook noteszgépcsaládjának megújulásáról, most azonban a gyártó európai képviseletének jóvoltából részletes információkkal tudunk szolgálni a honi piacra kerülő S270-es szubnoteszről. Az átlagosnál kisebb és könnyebb notebook ezúttal nem a rendkívül népszerű Intel Centrino technológiára épül; a gép lelke egy AMD Turion 64 processzor, a lapkakészletet pedig a kanadai ATI Technologies szállítja.

Az 1,8 kg tömegű szubnoteszt minden olyan extrával felszerelték, amelyek többnyire csak a nagyobb és nehezebb notebookok kiváltsága, így az S270-es tulajoknak nem kell semmilyen kompromisszumot kötniük a méretcsökkenésért cserébe. Így nem kell lemondani többek között a gyors műveletvégzési sebességről, az 1,6 GHz órajelű, 512 kB másodszintű gyorsítótárral rendelkező processzor, illetve a 256 vagy 512 megabájtnyi memória ugyanis általános használat mellett legtöbbször elegendő. A tárolórendszer a 40 vagy 60 gigabájtos merevlemez mellett az ebben a kategóriában megszokottól ellentétben kiegészül egy DVD super-multi íróval is, valószínűleg ennek köszönhető, hogy az S270 vastagsága eléri a 2,8 cm-t. Mindemellett az összes elterjedt csatlakozási lehetőséggel és interfésszel ellátták a gépet; a szokásosnak mondható USB és Firewire csatolók mellett a notesz Wi-Fi és Bluetooth vezérlővel is rendelkezik.

A Megabook S270 12,1 hüvelykes WXGA (1280x800 pixeles) felbontású, GlareType kijelzővel kerül forgalomba hazánkban, ami biztosítja a tűéles, kontrasztos grafikus megjelenítést. A panel meghajtásáról az ATI lapkakészletének integrált X300-as grafikus vezérlője gondoskodik, így elmondható, hogy a kis noteszgéptől az alapszintű 3D-s látvány megjelenítése sem áll távol.

Az új MSI szubnotesz energiatakarékossági szempontból is jól vizsgázik; a négycellás lítiumion akkumulátor a gyártó közlése szerint új állapotában körülbelül két órán keresztül képes áram alatt tartani az S270-et.

Az MSI Megabook S270 magyar klaviatúrával és magyar nyelvű Windows XP Home operációs rendszerrel ellátott honosított változata az alkalmazott merevlemez, illetve memória méretétől (40/256, 60/512) függően körülbelül 345 000, illetve 365 000 forintos áron kerül forgalomba hazánkban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés