Hirdetés

Új Seagate Barracuda merevlemezek

Hétfőn a Seagate három új, otthoni felhasználásra szánt Barracuda (ATA) merevlemezt indított útjára. Mindegyikük a legújabb, 80 GB/lemez adatsűrűséget lehetővé tevő technológiával készül, így a Seagate 160 GB-ig skálázhatja ezen termékeit, ráadásul a "hagyományos" párhuzamos ATA interfész mellett Serial ATA csatolóval is szállítja őket.


  1. A Barracuda 7200.7 Plus 8 MB gyorsítótárral rendelkezik, 120 és 160 GB méretben készül, és - amint az a jelöléséből is látszik, - 7200 rpm fordulatszámú.

  2. A Barracuda 7200.7 2 MB cache-t és 40, 80, 120, illetve 160 GB tárolókapacitást ajánl. Az új tervezésnek köszönhetően 350G-s gyorsulást is kibír, persze használaton kívül. A Seagate kisebb nyomtatott áramköri lapokat használ, így csökken a kezelésből fakadó meghibásodások kockázata. Szintén ezt szolgálja a csökkentett méretű motor burkolat, ami külön védelmet kapott. A meghajtó lapkakészlete pedig minden eddiginél integráltabb, egyetlen dedikált chip végzi az olvasási csatorna és az interfész vezérlését.

  3. A Barracuda 5400.1 a legegyszerűbb modell, ami a Barracuda és U sorozatú merevlemezek sok technológiai fejlesztését és megbízhatóságát kombinálja. Egy író-olvasó fejjel, 40 GB-os kapacitással készül, 5400 fordulatot tesz meg percenként.

A 7200 rpm-es HDD-k a Seagate által jegyzett SoftSonic Fluid Dynamic Bearing (FDB – folyadákcsapágyazású) motort használják, így rendkívül csendes működésűek. Ezek a modellek rendelhetők Serial ATA interfésszel is.

Sajnos a gyártó semmit sem mondott az árakról és a termékek elérhetőségéről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés