Hirdetés

Seagate U7: régi-új Barracuda ATA-V

Az X-Bit Labs merevlemez szakértője egy még be sem jelentett Seagate HDD-t tesztelhetett, mely Seagate U7 60GB névre hallgatott. Az egység első ránézésre is meglepetést okozott, ugyanis az U sorozatra jellemző gumi SeaShell védelem lemaradt róla, ráadásul az egész úgy néz ki, mint egy "jó öreg" Barracuda ATA V.

Az újdonság a ST360012A jelölést hordozza, firmware verziója 3.30-as, mely szintén megegyezik a Barracuda ATA V-tel. Elérési ideje 13.1 ms, ami elég kicsi egy 5400 rpm-es meghajtónak, némi vizsgálódás után kiderült, hogy az egység bizony 7200 rpm fordulatszámon üzemel, ráadásul a lineáris olvasási tesztek ugyanazt az eredményt hozták, mint az említett Barracuda esetén.

Elképzelhető tehát, hogy a Seagate méltán népszerű Barracuda-V sorozatát alacsonyabb áron, U7 jelölés alatt kínálja, ezzel előzve a konkurenciát az olcsó szegmensben? Nos, ez csodálatos volna, ám a Seagate hivatalos válasza a fenti "gyanúkra" nem ilyen optimista:

"Az U7 nem egyezik meg a Barracuda ATA V-vel, azonban sok technológiát átvett a népszerű sorozatból. A Seagate Technology nem jelentette be hivatalosan az U7-et, az kizárólag OEM cégek számára hozzáférhető, nem kerül kiskereskedelmi csatornákba, végfelhasználókhoz. Az U7 5400 rpm osztályú teljesítményt nyújt, így a legalkalmasabb meghajtó az OEM-ek belépő szintű PC rendszereihez."

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés