Hirdetés

Több mint féltucatnyi új notebook jön a HP-tól

Az Intel új generációs Centrino Duo platformjának debütálása óta eltelt időszakban mindeddig egyetlen piaci versenyző részéről nem volt tapasztalható akkora dömping, mint amire most a HP készül; a vállalat a tegnapi napon hét új noteszgép-modellcsaládot jelentett be, melyek több tucatnyi változatban rendelhetők majd. A hét alapkiépítés közül hat kétmagos processzorra épít, van köztük olyan család, amelyik AMD és Intel CPU-val egyaránt kérhető.

Főként otthoni, illetve multimédiás felhasználásra szánja a vállalat az új Pavilion dv2000 és Presario v3000 modelleket, melyek külalakjukat és felépítésüket tekintve helyenként lényegesen elütnek a HP üzleti felhasználásra szánt noteszgépeitől.

A 14,1 hüvelykes, fényes felületű, szélesvásznú kijelzővel szerelt Pavilion dv2000 kétmagos Core Duo processzorral vagy az AMD hamarosan megjelenő Turion 64 X2 processzorával is rendelhető, ennek megfelelően több különböző chipset dolgozik a gépben, továbbá a grafikus vezérlők választéka is sokrétű; a vállalat GeForce Go 7200 vagy GeForce Go 6150 grafikus alrendszerrel látja el a család tagjait. Az alapfelszereltséghez mindemellett LightScribe-kompatibilis DVD-író, 5 az 1-ben kártyaolvasó, WLAN vezérlő és Bluetooth modul is tartozik. A Pavilion dv2000 1099 dolláros listaárról indul a tengerentúlon, a gép már ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet.

Szinte csak a külsejében különbözik a fentebbi modelltől a Compaq Presario V3000 család, itt is adott mindkét gyártó kétmagos processzorának támogatása, a grafikus megoldások közül ugyanakkor hiányzik a GeForce Go 7200, így a gép csak a rendszermemóriából gazdálkodó, lapkakészletbe integrált vezérlők tudását tudja kamatoztatni (Intel GMA950, GeForce Go 6150). A mindössze 2,4 kilogrammos notebook szintén májusban kerül forgalomba, induló ára 949 dollár lesz.

A HP mindezek mellett öt új üzleti notebookot is útjára indít hamarosan, gondosan ügyelve arra, hogy az új típusok gyakorlatilag minden kategóriát lefedjenek.

Így napokon belül kapható lesz (1599 dolláros induló áron) az nc2400 ultrahordozható széria, mely Core Solo vagy Celeron M processzort és a lapkakészletbe integrált grafikus vezérlővel meghajtott, 12,1 hüvelykes szélesvásznú kijelzőt kap majd. A magnéziumötvözet vázzal rendelkező apróság tömege a gyártó szerint mindössze 1,27 kilogramm, az nc2400 ezzel teljes mértékben versenyképes alternatívát nyújt a szubnotebookok mezőnyében.

Nem lesz sokkal nagyobb az előbbi típusnál a Core Duo processzorra épülő tc4400/nc4400 széria sem, jóllehet a gép minimum fél kilogrammal nehezebb lesz az nc2400-nél, ami ez esetben lényegében természetes, hiszen a 12 hüvelykes kijelzővel rendelkező tc4400/nc4400 tábla-PC-ként is üzemel. A gép a tervek szerint június elején kerül forgalomba 1659 dolláros bevezető áron.

A következő méretkategóriát a 14,1 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel szerelt nc6400-as széria képviseli; ebbe a gépbe is kétmagos Core Duo processzor kerül majd, a lapkakészletbe integrált grafikus magot ugyanakkor felváltja egy valamivel komolyabb vezérlő, az ATI 128 MB memóriával gazdálkodó Mobility Radeon X1300-as GPU-ja. Az nc6400 szintén magnéziumötvözet vázat kap majd, tömege mindazonáltal a megnövekedett befoglaló méretek ellenére épphogy nem éri el a 2 kilogrammot. A gép május közepétől kapható, a legolcsóbb modell fogyasztói ára 1549 dollár lesz.

Egy kategóriával nagyobb; 15,4 hüvelykes képátlójú kijelzővel látják el az nx7400-as széria tagjait; a vékony és könnyű méretkategóriába illő modellek szintén Core Duo processzorral rendelkeznek, a grafikus alrendszer lelke itt azonban a lapkakészletbe integrált GMA950 vezérlő. A magnéziumötvözet megerősítéssel készült burkolattal rendelkező nx7400 tömege körülbelül 2,54 kilogramm. A gép napokon belül kapható lesz, induló ára a tengerentúlon 749 dollár.

Végül szintén 15,4 hüvelykes, akár WUXGA felbontású kijelzővel, 1599 dolláros induló árral jön az nc8400 család, mely kétmagos Core Duo processzort és középkategóriás mobil grafikus vezérlőt kap egy 256 megabájtos Mobility Radeon X1600 személyében. A magnéziumötvözet megerősítésű kasztnival rendelkező nc8400 tömege még így is elfogadható szinten marad, a legerősebb most bemutatott modell körülbelül 2,7 kilogrammot nyom.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés