Logitech perifériák tömege árasztja el a piacot

Valóságos perifériainvázióba kezd a Logitech, melynek hatására valószínűleg bebiztosítja pozícióját az egerek, a billentyűzetek, a fejhallgatók és a prezentációs eszközök piacán.


Logitech Wireless Keyboard K340

A billentyűzetek után érdeklődő vásárlók figyelmét a Wireless Keyboard K340 és K350 keltheti fel. Az előbbi modell helytakarékos kialakítása ellenére teljes billentyűzetkiosztást biztosít, míg az utóbbi, multimédiás gombokkal kiegészített termék szabályosan ívelt, hullám formájú, a kényelmet pedig a csuklótámasz teszi teljessé.

Unifying

Mindkét klaviatúrát két AA elem látja el árammal, míg a vezeték nélküli kommunikációról a Logitech Unifying vevőegysége gondoskodik, mely USB portra csatlakoztatható. Egy ilyen eszköz a vállalat elmondása szerint összesen hat darab Unifying-kompatibilis egeret és billentyűzetet tud kezelni, az adatátvitel pedig 2,4 GHz-es frekvencián valósul meg 128 bites AES titkosítással párosítva.

A Logitech Wireless Keyboard K340 és K350 nevű billentyűzetek már szállítás alatt állnak. Az ajánlott fogyasztói áruk 50 és 60 dollár.


Logitech Wireless Keyboard K350

A vezeték nélküli egerek piacát a Wireless Mouse M505 és a Marathon Mouse M705 fogja felforgatni. Mindkét termék támogatja az előbb említett Unifying vevőegységet, így ideális párost alkothatnak a hírben szereplő billentyűzetek valamelyikével.


Logitech Wireless Mouse M505

A három gombbal és egy görgővel felszerelt Wireless Mouse M505 lézeres optikai szenzorral dolgozik, az üzemideje pedig két darab AA elemmel akár 15 hónap is lehet. A Marathon Mouse M705 szintén két AA elemmel működik, azonban csökkentett fogyasztásának köszönhetően akár három évig is kibírhatja elemcsere nélkül. A navigálást a kisebb testvérhez hasonlóan optikai szenzor oldja meg, ám a görgő melletti gombok száma hatra emelkedett.


Logitech Marathon Mouse M705

A Logitech Wireless Mouse M505 és Marathon Mouse M705 szintén megtalálható már az üzletekben. A fogyasztói áruk 50, illetve 70 dollár körül alakul.

A játékosok igényeire is gondolt a vállalat, így jövőben a pontosabb fejlövéseket akár a Gaming Mouse G500 nevű modellel is végrehajthatjuk. A termék a népszerű G5 lézer-optikai egér utódja, a főbb változások pedig a fejlettebb lézeres letapogatóban keresendőek. A rendszer ugyanis a 4,19 méter/szekundum sebességű kézmozdulatokat és a 30g-s gyorsulást is képes követni. A szenzor felbontása természetesen valós időben szabályozható, így 200 és 5700 dpi között bármi beállítható 100 dpi-s lépésekben. A számítógéppel való kommunikáció teljes sávszélességű USB kapcsolat révén jön létre, ami elősegíti a lehető leggyorsabb adatátvitelt.


Logitech Gaming Mouse G500

A G500 tíz gombbal és egy görgővel rendelkezik, továbbá tartalmaz beépített memóriát is, ahova a személyre szabott profilok menthetők el. A gördítőkerék a vállalat állítása szerint két üzemmódba kapcsolható, attól függően, hogy lassú léptetésre vagy rendkívül gyors görgetésre van igény. A termék megfelelő súlyozására összesen 27 gramm plusz tömeg áll rendelkezésre, a kis súlyok egy kivehető keretbe ültethetők, és amikor nincs rájuk szükség, megbújhatnak a mellékelt hordtáskában.

Az egér mellett a vállalat még egy mikrofonos fejhallgatóval is bővíti kínálatát, mely Gaming Headset G330 néven kerül a boltokba. A pillekönnyű termék fej mögötti kialakításának köszönhetően hosszú távon sem fárasztja viselőjét, továbbá a fejpánt is puha szilikonból készült, a fülpárnái pedig elfordíthatók. A zajszűrős mikrofon segít eltompítani a háttérzörejeket, és amikor nincs rá szükség, egyszerűen félrehajtható. A vezetéken található vezérlővel könnyen állítható a hangerő, a mikrofon pedig igény esetén elnémítható. A fejhallgatót a tartozék USB adapterrel kötjük a számítógépre, de csatlakoztatható a hangkártya szabványos, 3,5 milliméteres jack kimenetére is.


Logitech Gaming Headset G330

A Logitech Gaming Mouse G500 és Gaming Headset G330 szeptemberben tűnik fel a nagyobb webáruházakban, az ajánlott fogyasztói áruk 80 és 60 euró lesz.

Végül, de nem utolsó sorban a gyártó új vezeték nélküli prezentálciós eszközeiről is essék néhány szó! A Professional Presenter R400 és R800 nevű modellt ergonomikus kialakítással látták el, a rajtuk található gombok pedig könnyen megjegyezhető formában vannak elhelyezve, így egyszerű megtanulni a tapintáson alapuló kezelést.


Logitech Professional Presenter R400

A két darab AAA elemmel működő készülék közül az R400 maximum 15, az R800 pedig 30 méteres távolságig képes a kapcsolatot fenntartani a vevőegységgel, továbbá az utóbbi megoldás tartalmaz egy 25 x 12 mm-es LCD kijelzőt is, ami az elemek állapotáról, illetve a jelerősségről tájékoztat. Ezenkívül igény esetén beállíthatjuk, hogy az előadásra mennyi időt szánunk, aminek megfelelően az eszköz öt, illetve két perccel a befejezés előtt tudtunkra adja, hogy ideje abbahagyni a prezentációt.


Logitech Professional Presenter R800

A Logitech Professional Presenter R400 és R800 megjelenése ősszel esedékes, a fogyasztói áruk pedig 50, illetve 80 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés