Hirdetés

A Logitech nem tart nyári szünetet

A legtöbb helyen ilyenkor a nyári vakációjukat töltik az emberek, és a gyártók is csak félgőzzel dolgoznak, de a Logitechnél más a helyzet. A gyártó nem pazarolja az idejét pihenéssel, ezúttal két egeret mutattak be, amelyek egy új technológiára, a Darkfield Laser Trackingre alapoznak. A két lézerfénnyel működő optika segítségével az Anywhere MouseMX és a Performance Mouse MX egerek még az eddig problémát okozó fényes, tükröződő felületeken is használhatók maradnak, sőt a mozdulatokat üveglapon is követik, amennyiben annak vastagsága eléri a 4 mm-t.

Logitech Performance Mouse MX
Logitech Performance Mouse MX

A Performance Mouse MX kifejezetten jobbkezesek számára készült, és a 2,4 GHz-es Unifying vevőegységet használja a számítógéphez való kapcsolódáshoz. Energiaellátását biztosító akkumulátorát a mellékelt microUSB kábel vagy a hálózati adapter segítségével lehet feltölteni. A megszokottakon felül a hüvelykujj környékén négy programozható gombbal is felszerelték, amelyek nagyításra vagy weblapok közötti előre-hátra lépegetésre is használhatók, görgője pedig nagy sebességű scrollozást tesz lehetővé. Ára várhatóan 100 dollár lesz.

Logitech Anywhere Mouse MX
Logitech Anywhere Mouse MX

Az Anywhere Mouse MX már szimmetrikus kialakítású, de mégis inkább a jobbkezeseknek ajánlott, ugyanis ezen is találni két gombot a hüvelykujj környékén, amelyek előre- és visszaléptető funkcióval rendelkeznek. Az előző egérhez hasonlóan ugyancsak a 2,4 GHz-es frekvencián üzemelő Unifying vevőegységet kapta meg, és a nagy sebességű scrollozást lehetővé tevő görgő sem maradt le róla. Energiaellátását két AA méretű ceruzaelem biztosítja, ezeket mellékelik hozzá. Ára valamivel kedvezőbb lesz, 80 dollár környékére várható.

Logitech G27
Logitech G27 [+]

A játékosok számára is megjelent egy új kiegészítő a cég kínálatában, a Logitech G27 Racing Wheel. A készlet három részből áll, a 28 cm átmérőjű, bőrborítású kormánykerékből, a váltómodulból és a pedálokat tartalmazó egységből.

A 900 fokkal elforgatható kormányban kétmotoros, műterheléses mechanika dolgozik ferde fogazású fogaskerekekkel és acélgolyós csapágyazással a megfelelő erővisszahatás érdekében. Hat programozható gomb is helyet kapott rajta, emellett két rozsdamentes acélból készített váltófüllel is felszerelték. A középkonzolon kialakított 10 LED-es rendszer játéktól és beállításoktól függően az aktuális fordulatszámról nyújthat visszajelzést, de a váltás ideális pontját is képes megmutatni.

A váltómodul a G25-nél megismert egységhez hasonlóan egy hatsebességű botváltóból, a nyolcirányú D-pad-ból és nyolc programozható gombból áll össze. Külsőre tehát nem sokban különbözik elődjétől, de belsejében számos változtatást eszközöltek, amelyek pontosabban éreztetik a játékossal a sebességváltás élményét.

A pedálrendszert is átdolgozták: a fék és a kuplung állványa 13 mm-rel magasabb lett, ezáltal közelebb kerültek a játékoshoz. Helyzetük a négy kialakított furat segítségével jobbra és balra is megváltoztatható lesz, így még inkább személyre szabhatók. A Logitech nem spórolt a G27 megalkotásakor, beleadtak mindent, ami az árán is meglátszik: a készlet 300 dollárért kerül az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés