Hirdetés

Logitech Harmony és Squeezebox újdonságok kerültek bemutatásra

A Logitech friss termékekkel köszönti az iskolakezdést. Ugyan a gyerekek többsége az utóbbi eseménynek nem örül, az új készülékek bejelentése mosolyt csal mindenkinek az orcájára, mely minden bizonnyal a fizetéskor egy csapásra elillan. A perifériák piacán közkedvelt gyártó egy Harmony 700 nevű univerzális távirányítóval és két darab Squeezebox családba tartozó hálózati zenelejátszóval erősít.

A Harmony 700 névre keresztelt univerzális távirányítóval a felhasználó megmenekül a különböző berendezések külön egységgel való vezérlése elől, és egy eszközt használva jelentősen leegyszerűsíthető egy komplett házimozi rendszer kezelése. Az új termék feltölthető (AA típusú) ceruza-akkumulátorokkal működik, amelyek két töltés között akár hetekig kiszolgálják az igényeket. Amennyiben mégis lemerülnének elég rádugni a távirányítót a tartozék tápegységre, és újra üzemkész a készülék.

A távirányító színes kijelzőjén gyorsan megtekinthető a házimozi rendszer aktuális kínálata, és elérhető szolgáltatásai. A Harmony 700 beprogramozása meglehetősen egyszerű a terméket elég rákötni a számítógépre, és az alábbi weboldalon keresztül letölteni a felkínált szoftvert. Ezután csak ki kell választani irányítandó készülékek gyártmányát és típusát, amelyek mostantól vezérelhetőek lesznek. A Logitech állítása szerint az internetes adatbázisban több mint 250 ezer készülék vezérlőkódjai szerepelnek, és a lista minden nap újabbakkal bővül.


Logitech Harmony 700

A Logitech Harmony 700 szeptemberben került a boltokba, az ajánlott fogyasztói ára 130 euró lesz.

A Logitech új Squeezebox termékcsaládja két darab új hálózati zenelejátszóval bővül, melyek Squeezebox Radio és Squeezebox Touch néven érkeznek. Mindkét modell rendelkezik vezeték nélküli hálózati adapterrel, ami hozzáférést biztosít számos zenei forráshoz, például ingyenes internetes rádióállomásokhoz, a felhasználó saját zenei gyűjteményéhez és a gyártó előfizetéses zenei szolgáltatásaihoz is.

A Squeezebox Radio egyszerű internetes rádiózást kínál. Az otthoni hálózatra való csatlakoztatás után azonnal rendelkezésre álnak az internetes rádióállomások és a felhasználó saját gyűjteménye, melyek között lehet DRM-független (korlátlan digitális jogú) iTunes Plus letöltés, vagy más előfizetéses szolgáltatás, mint a Last.fm, a Napster vagy a Deezer. A készülék színes képernyővel is rendelkezik, amin CD-borítókat illetve vizualizációkat lehet megtekinteni, továbbá kijelzi az aktuális zeneszám és rádióállomás adatait.


Logitech Squeezebox Radio

A kijelző mellett hat programozható gomb található, mely könnyű vezérlést biztosít, a privát zenehallgatásra pedig a 3,5 mm-es jack csatlakozó ad lehetőséget. Az automatikus fényerő szabályzóval és beépített ébresztőórával rendelkező termék 19 mm-es, lágy-membrános magashang-sugárzójának és 76 mm-es nagy teljesítményű mélynyomónak köszönhetően külső hangszórókra jó eséllyel nem is lesz szükség.

A szeptemberben megjelenő Squeezebox Radio 180 eurós árcédulával kerül a boltokba. A Logitech ehhez egy 50 eurós kiegészítő csomagot is kínál, mely akkumulátor-szettet és infravörös távirányítót is tartalmaz. Előbbi segítségével a készülék akár hat órán át képes működni, a feltöltés pedig automatikusan megy végbe, amikor a rendszer be van dugva a konnektorba.

A Squeezebox Touch 11 cm-es átmérőjű színes kijelzővel operál, mely egyben érintőképernyős is. A lehető legjobb hangminőség érdekében a készülék a 24 bites 96 kHz-es mintavételezésű zenéket is le tudja játszani, míg a hátul található USB csatoló és SD kártyaolvasó segítségével az adattárolókon található dalok meghallgatása válik egyszerűvé.


Logitech Squeezebox Touch

A rendszer kezelőfelülete kényelmes használatot biztosít, így a felhasználó gyorsan megtalálhatja legkedveltebb rádióállomásait, zenelistáit és előfizetéses szolgáltatásait. Squeezebox Touch várhatóan decembertől lesz elérhető, 300 eurós árcédula társaságában.

Érdemes megjegyezni, hogy az új Squeezebox készülékek támogatják a Facebook-ot is, így a tagok közvetlenül a zenelejátszóról ajánlhatnak egymásnak zenéket, sőt az ismerősök által feltöltött fotók is megtekinthetők. Ezenkívül a termékek még a népszerű fényképmegosztó oldal, a Flickr fotósorozatait is le tudják játszani.

A Logitech külön kiemeli, hogy Squeezebox termékcsalád tagjai együttműködnek egymással, így a felhasználó a meglévő rendszerét könnyen továbbfejlesztheti. Ennek megfelelően bármelyik szobába el lehet helyezni egy újabb Squeezebox zenelejátszót, hogy akár az egész lakásban egyszerre szóljon a zene.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés