Hirdetés

Profi Logitech játékvezérlő repülőszimulátorokhoz

A Logitech bemutatta legújabb számítógépes kiegészítőjét, a Flight System G940-est, aminek leginkább a repülőszimulátorok szerelmesei örülhetnek. A vezérlő tervezésekor a lehető legjobban próbálták leutánozni a valódi kezelőszerveket, ami ez esetben egy force-feedback botkormányból, egy dupla gázkarból és az oldalkormány pedálokból áll. A modern repülőgépeknél használatos HOTAS (Hands On Throttle-and-Stick) formatervnek megfelelően, nem kevesebb, mint 250 különböző feladat elvégzésére alkalmas, programozható gyorsgombok állnak a játékosok rendelkezésére.

Logitech Flight System G940
Logitech Flight System G940 [+]

A Flight System G940-es USB porton keresztül kapcsolódik a számítógéphez, és a legtöbb népszerű repülőszimulátorral, például a Microsoft Flight Simulator X-szel, az IL-2 Sturmovikkal vagy a Lock On: Moder Air Combattal is használható. A botkormány a Logitech saját force-feedback megoldását alkalmazza, ezáltal képes visszajelzést nyújtani a virtuális repülőgép viselkedéséről, és az azt érő fizikai behatásokról. Tűzgombja kétfokozatú, ezenkívül hat programozható gombja, egy mini-karja és nyolcirányú billenőkapcsolója is van, ráadásként a termék három analóg fokozatvezérlőt is kapott.


[+]

A kettős gázkar egymotoros repülőgépek vezetésekor összekapcsolható, így egyszerre működnek. A szilárd talapzaton itt is programozható gombokat találni, amelyek fénykibocsátásra is képesek. Ezzel a valódi pilótafükében tapasztalható piros, zöld vagy narancsfényű jelzések szimulálhatók, amelyek a részegységek állapotáról nyújtanak vizuális visszajelzést. A Logitech 80 különböző kártyát is ad hozzá, amelyeket a gombokba csúsztatva teljesen egyedi vezérlőpult alakítható ki.


[+]

Az oldalkormányzást végző pedálok esetében is igyekeztek a valódi repülőgépben használatos darabokat lemásolni, így ezek is egy négyrudas mechanizmussal működnek. A pedálokon saroktámasz és szőnyegfogó is található, emellett a kezelésükhöz szükséges erő mértéke egy gomb segítségével pontosan beállítható.


[+]

A Logitech Európában az idei év szeptemberében kezdi meg a Flight System G940-es forgalmazását, ára várhatóan 300 euró körül alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés