Hirdetés

Máris küzdene az LGA1700-as tokozású CPU-k meghajlása ellen a Thermalright

A Bending Corrector Frame pont egy olyan kiegészítő, amelynek a használatát az Intel nem javasolja.

Az előző héten írtunk az LGA1700-as tokozású CPU-k meghajlásáról, de lényeges kiemelni, hogy erről tud az Intel, és véleményük szerint a jelentség teljesen normális. Ettől függetlenül sejthető volt, hogy bizonyos gyártók gyorsan piacra dobnak majd olyan kiegészítőket, amelyek a rögzítőkeret terhelése által keletmező vetemedést megpróbálják majd mérsékelni.

A Thermalright elsőként jelentkezett a Bending Corrector Frame megoldással, amire lecserélhető maga az LGA1700-as foglalat egy része, és ez már nagyon erőteljesen fogja majd a processzort a tokozáson belül. Ráadásul a fejlesztés Kínában, a Taobao weboldalon keresztül már elérhető, az Egyesült Államok valutájára átszámolva 6 dollárért, ami nem egy jelentős összeg, továbbá vörös, illetve ezüst színben is kérhető a fémkeret.


(forrás: Taobao)

Arról sajnos nem tudni, hogy a Thermalright nyugatabbra is elhozza-e a Bending Corrector Frame-et. Valószínűleg igen, csak némi időre van szükség, amíg az első szállítmányok megérkeznek.

A fentiek mellett fontos kiemelni, hogy az Intel nagyon erőteljesen ellenzi a LGA1700-as tokozás lecserélését, legyen szó gyártói szinten fejlesztett, vagy esetlegesen egyénileg kinyomtatott megoldásról. A Santa Clara-i óriáscég javaslatát ugyan sokan nem fogadják meg, amihez persze minden felhasználónak joga van, de a garancia a tokozás cseréjével az alaplapra és a processzorra vonatkozóan is elvész. Ha tehát bárki megoldást szeretne az amúgy tényleg jelentősnek mondható vetemedésre, mindenképpen számoljon az elvégezni kívánt módosítás következményeivel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés