Hirdetés

Balanszíroz a mérethatárokkal a Thermalright új CPU-hűtője

Az AXP120-X67 jelzésű, HTPC-kbe szánt fejlesztés az ideális egyensúlyra törekszik a magasság és a hűtőteljesítmény között.

A Thermalright bejelentette AXP120-X67 jelzésű, 67 mm magas processzorhűtőjét, amely elsősorban az alacsony magassággal rendelkező HTPC házakban találhat otthonra. Persze itt nem a legvékonyabb megoldásokra kell gondolni, hiszen a célzott kategóriában azért vannak jóval kisebb magasságú CPU-hűtők is, de azok hűtőteljesítménye nem is annyira jó, mint az új fejlesztésé.


[+]

A nikkelezett termék réz talpazatából hat darab hővezető cső indul ki, ezek a processzor által termelt hőt a vékonyra szabott bordába szállítják. Az aktív hőelvezetési képességet egy 120 x 120 x 15 mm-es ventilátor segíti. Ennek maximális fordulatszáma 1800 lehet, és a gyártó mérései szerint az említett értékhez 26,1 dBA-es zajszint tartozik. A folyadékcsapágyas légkavaró az univerzális rögzítőknek köszönhetően igény esetén cserélhető más, 120 mm-es megoldásra.

[+]

A 490 gramm tömegű hűtő az újabb foglalatokra jó, így Intel LGA1200 és LGA1700, valamint AMD Socket AM4 tokozású processzorokhoz használható. Papíron akármilyen processzorhoz használható a gyártó újdonsága, de érdemes figyelembe venni, hogy a tipikusan zsúfolt HTPC-házakban, 120 wattos szint fölött már erőteljessé válhat az órajel ingadozása, így érdemes ésszel megválasztani a hűtő társát.

A Thermalright AXP120-X67 forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ára azonban még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés