Hirdetés

Targus Ultralife vezeték nélküli egér – de miért lyukas?

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Targus sem akar kimaradni az Ultrabook őrületből, a kiegészítőiről ismert márka is a penge notebookok által keltett hullámokat próbálja meglovagolni. Ultralife terméksorozatukat kifejezetten Ultrabookok mellé ajánlják, de persze semmi akadálya, hogy „duci” laptopokkal vagy asztali számítógépekkel párosítsuk őket. A sorozatban többek között stílusos USB HUB és stylus is található, de ami talán érdekesebb, az egy, helyesbítve két vezeték nélküli egér.

A Targus Ultralife vezeték nélküli egér (AMW064US) formavilága leginkább egy szappanra vagy egy méretesebb kavicsra emlékeztet, ami azonban a bronz színű rágcsálóra pillantva azonnal feltűnik, hogy a hátsó fertályán egy méretes lyuk tátong. Ennek funkcionalitására a termék leírásának és specifikációjának átböngészése után sem derült fény, valamint az Ultralife sorozat egyéb tagjain is fellelhető hasonló kráter, így a jelek szerint csupán egy dizájnelemről van szó. Kérdés, hogy mindez milyen érzetet kelt az ember keze alatt, ráadásul tovább bonyolítva az összképet, hogy az egész burkolat anodizált alumíniumból készült.

Az egyszerű, kétgombos egy görgős mutatóeszköz szimmetrikus felépítésű, jobb- és balkezes felhasználók azonos ergonómiai esélyekkel indulhatnak a lyukas jószág taszigálásában. Technikai szempontból egy teljesen átlagos, vezeték nélküli egér képe körvonalazódik a specifikáció alapján: lézeres szenzorának felbontása 1200 dpi, táplálása egyetlen AA mérető ceruzaelemről vagy akkumulátorról történhet, az USB adóvevő pedig használaton kívül mágnesesen ragaszkodik a termék aljához. Vételára 50 dollár.

A fentebb taglalt eszköz egy külön variánsa (AMW065US) egy érdekes, egerekre nem jellemző képességgel bővült, nevezetesen vezeték nélküli adóvevőjébe egy microSD kártyaolvasót építettek. Tekintve, hogy a notebookok jelentős részének fedélzetén ott figyel egy normál méretű SD kártyaolvasó, amely egy filléres adapterrel microSD kártyák kezelésére is alkalmas, kellően feleslegesnek tűnik az egész, de a tervezők szerint van értelme. Ezért a verzióért 60 dollárt kér a cég.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés