Microsoft Sculpt Comfort Windows 8 billentyűzet „forradalmi” space-szel

A Microsoft hardver részlege körülbelül két hónappal ezelőtt jelentett be számos olyan egeret és billentyűzetet, amelyeket kifejezetten Windows 8/RT operációs rendszereket futtató táblagépek mellé szántak. Most viszont egy olyan klaviatúrát mutattak be, amely a Windows 8-as asztali számítógépekhez lehet jó választás, persze néhány új funkciót leszámítva természetesen a korábbi rendszerekkel is kompatibilis lesz.


[+]

A Microsoft Sculpt Comfort a gyártótól már nem először látott íves formavilágot viszi tovább; a Contour Curve néven emlegetett dizájn egy hatfokos hajlatot vonultat végig a billentyűzeten, ami a gyártó állítása szerint a csuklók számára természetesebb gépelési pozíciót tesz lehetővé, valamint így a távolabbi gombok is könnyebben elérhetővé válnak. Lévén Windows 8 beviteli eszköz, számos olyan dedikált gombot tartalmaz (Search, Share, Device és Settings), amelyek az új OS alatt kifejezetten jól jöhetnek, de a gyártó némi kutatás után megpróbált valami forradalmi újítást is meglépni.


[+]

Vizsgálódásuk során arra a megállapításra jutottak, hogy a space billentyűt a gépelők 90%-a jobb hüvelyujjal működteti, így lényegében annak bal oldala teljesen kihasználatlan. Továbbá azt is kiderítették, hogy a space és az „e” gomb után a backspace a harmadik leggyakrabban leütött billentyű, viszont utóbbi pozíciója jelentősen megtöri a gépelés lendületét, ha használni kell. Ezért nemes egyszerűséggel kettévágták a space gombot, és annak bal oldali felét backspace képességgel képességgel ruházták fel, ezzel reményeik szerint sokkal hatékonyabb szövegbevitel érhető el. Arról nem esett szó, hogy mi van azokkal, akik bal kézzel „szünetelnek”, de valószínűleg a két oldal funkcionalitása – ha máshogy nem is, de – szoftveresen felcserélhető. Ezen kívül érdemes még megemlíteni, hogy a space szélességét is megnövelték, hogy használata még kényelmesebb legyen.


[+]

Kiosztása teljesen átlagos, számos lokalizációban napvilágot lát majd, köztük 105 gombos magyar kivitelben is. A számítógéppel 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatornán kommunikál, hatótávolsága a szokásos 10 méter. Táplálása két darab AAA méretű ceruzaelemmel vagy akkumulátorral történhet, egy szettel tipikus használat mellett 18 hónapig képes üzemelni. A Microsoft Sculpt Comfort Keyboard vezeték nélküli billentyűzet hamarosan világszerte elérhetővé válik, vételára 59,95 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés