Hama blog: Milano és Pequento 2 kisegerek

A Hama Giro di Mouse sorozatának két kisméretű, elsősorban mobil számítógépekhez való egere landolt nálunk: a Pequento 2 és a Milano. Előbbi azért kapta a kettes számot neve végére, mert a sima, vezetékes Pequento USB-s változata. A legkisebb, szimmetrikus formájú egerek közé tartozik, ennek ellenére meglehetősen ügyesen összehozták; fő gombjait a felső burkoltból szabták ki, a stabilabb fogás érdekében mindkét oldalát gumival vonták be, így ujjainkkal megcsippentve kényelmesen és stabilan használható. Igaz, könnyűségét és viszonylag merev gombjait szokni kell, mert klikkelés közben hajlamosak voltunk kicsit arrébbtolni.


[+]

Ma már az ilyen parányoknál sem szokatlan az 1600 dpi felbontású lézeres érzékelő és a 2,4 GHz-es rádiós adatátvitel, amihez nagyon ügyes, az egér aljába rejthető parányi vevőegységet kapunk, aminek hatótávolsága 8-10 méter. A Pequento 2 két mikro ceruzaelemről (AAA) működik (tartozék), hogy pontosan meddig, azt nem tudjuk, de az alul található ki-/bekapcsolóval minden bizonnyal növelhető az élettartama. Egészen aranyos kis egérnek tartjuk a Pequento 2-t, viszont különösen apró mérete és aránylag magas, 7400 forintos ára miatt nem biztos, hogy őt választanánk notebookunk mellé.


[+]

Nagyobb mérete ellenére a Hama Milano a maga 6100 forintos árával olcsóbb a Pequentónál, ráadásul felszereltsége is komolyabb. Az 1600 dpi-s lézer és 2,4 GHz-es mikro rádiós modul mellé a szimmetrikus burkolat jobb hüvelykujjas részére két extra gombot kapunk. Ügyesen oldották meg őket, mert egy közös billentős formába helyezték őket: előre az egyik, hátra a másik funkció érhető el – így nem fogjuk véletlenül összekeverni őket.


[+]

Nagyobb mérete miatt kellemesebb fogás esett a Milánón, mint a Pequento 2-n, habár a hozzánk érkezett, Limited Edition változat fényes fő gombjai nem olyan kényelmesek, mint a normál változatok matt megoldása. Guminak tűnhet az oldalsó betét, de valójában selymes, kellemes tapintású műanyag. A Milánónál külön kiemeli a Hama a kék fénnyel dolgozó érzékelőt, nekünk viszont az volt a tapasztalatunk, hogy enyhén tükrös felületen ez az egér bizonytalanabb kisebb társánál, ugyanakkor asztalon és átlagos szövet egérpadon szépen tette a dolgát.

Tudását figyelembe véve szerintünk a Hama Milano egy egészen jó utazóegér notebook mellé. Ezen blog írójának feketében vagy fehér-ezüst színkombinációban tetszik jobban, ezek ugyanúgy 6100 forintba kerül, mint a nálunk járt narancs-fekete Limited Edition, ami viszont egyik női szerkesztőnk tetszését nyerte el.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények