Hirdetés

Gigabyte Aivia Xenon vezeték nélküli egér és tapipad egyben

A Gigabyte egy érdekes mutatóeszközzel állt elő Aivia Xenon néven, amely egy vezeték nélküli egér és egy tapipad keresztezéséből született. A futurisztikus megjelenésű jószág aljában egy lézeres optikai szenzor figyel, vagyis egér üzemmódba kapcsolva ugyan úgy tologathatjuk egy sík felületen, mint bármely más „mezei” rokonát.


[+]

Az érintőfelület persze ekkor sem inaktív, két ujjunkat bevetve különböző gesztusvezérelt parancsokat is kiadhatunk. A jobbgombos klikkelést egy a jobb oldalon található, oldalsó gombbal tudjuk megvalósítani, ami nem tűnik valami kényelmes megoldásnak.


[+]

Touchpad módba váltva ugyanúgy működik, mint bármilyen notebookos tapipad, azzal a különbséggel, hogy a vezeték nélküli kommunikációnak köszönhetően 10 méteres körzetben szabadon mozoghatunk kezünkben az eszközzel. Ez prezentációk alatt különösen hasznos lehet, mert így nem csak a diák lapozgatására nyílik lehetőség, de akár egyszerűbb ábrák is rögtönözhetők. Persze nem csak a munka komor világában lehet hasznos ez a funkció, hiszen a nappaliban egy HTPC alapvető kontrollálása is kényelmesen megoldható a fotelből anélkül, hogy a karfán tologatnánk az egeret. Az aktuális üzemmódról egy visszajelző LED nyújt információt: a kék szín az egér módot, a lila pedig a touchpad működést indikálja.


[+]

Mérete 95 x 55 x 19 mm, tömege 68 gramm, táplálása két darab AAA méretű elemmel vagy akkumulátorral történik. A Gigabyte Aivia Xenon megjelenési dátumát és vételárát egyelőre homály fedi, de a hírek szerint gyártó 2 év garanciát vállal rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés