Hirdetés

Art Factory Massage Mouse – zavarba ejtő, masszírozó funkciós rezgőegér

A számítógéphez használt egereket már számos egyéb funkcióval párosították, de az Art Factory egy olyan ötlettel állt elő, amely egy a mutatóeszközök világától elég távoli képességgel próbálja meg ötvözni a jószágot. A koncepcióról Massage Mouse elnevezése elég sokat elárul, ugyanis ez egy olyan egér, amely igény esetén masszírozóvá alakul.

A gombok és görgők helyén egy méretes, érintésérzékeny felület terpeszkedik, amely a mindennapok részévé vált gesztusokat is felismeri. Alapesetben egy futurisztikus megjelenésű, vezeték nélküli optikai egeret kapunk, amely már így is üde színfoltja lenne a népes kínálatnak. Az Art Factory azonban a legújabb masszírozó technológiával gyúrta össze az egeret, amely pillanatok alatt kézi masszírozóvá válhat. Így segítségével a számítógépes munkavégzésben megfáradt területek (nyak, váll, könyök, csukló, hát, derék) gyorsan kezelésbe vehetők, megelőzve vagy csillapítva az esetlegesen felmerülő fájdalmakat és feszültséget.

A masszázs módba kapcsoláshoz az oldalán lévő három gombot 3 másodpercig nyomva kell tartani. Aktiválás után a vibráció mértéke 10 lépésben módosítható, valamint két rezgési minta áll rendelkezésre, vagyis működés finomhangolható, személyre szabható. Persze a vibrációt megteremtő motor jelentősen csökkenti a mutatóeszköz üzemidejét, de egy USB portról táplált töltőbölcsővel az átlagosnál várhatóan gyakoribb újratöltés kényelmesen megoldható.

Az első prototípusok először Hannoverben, az eroFame kiállításon mutatkoznak be a nagyközönség előtt (amely akaratlanul is a fent említett képességek alternatív felhasználási módját sugallja), valamint januárban a 2013-as CES alkalmával (Las Vegas) is tiszteletüket teszik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés