Hirdetés

Kisméretű tábla-PC a Motion Computingtól

A kéziszámítógépeknél jóval nagyobb tudású, a hagyományos tábla-PC-knél pedig jóval könnyebb megoldást kínál a Motion Computing legújabb modelljével, az LS800-zal. Az Intel Centrino mobil platformjára alapozó gép mindössze 1 kilogrammot nyom, mérete pedig 23 x 17 x 2,2 cm.

A szénszál erősítésű házban egy 8,4 hüvelyk képátlójú, SVGA felbontású TFT-kijelző kapott helyet, amelynek fényerejét egy, a környezeti fényviszonyokat figyelembe vevő elektronika szabályozza. Felár ellenében a gép View Anywhere technológiával felruházott megjelenítővel is megvásárolható, melynél lényegesen kisebb a tükröződés, így alkalmasabb kültéri munkához.

A  rendszer szíve egy 1,2 GHz-es Pentium M 753 ULV processzor, amelyhez az i915GMS chipseten keresztül alapkiépítésben 256 MB (512 MB-ig bővíthető) DDR2-400 memória csatlakozik. Az adattárolás egy 1,8 colos, 20, 30 vagy 60 GB kapacitású merevlemez feladata; optikai meghajtó csak USB 2.0 interfészen csatlakoztatható, ám egy (SDIO-kompatibilis) SD kártyaolvasó a készülék részét képezi.

A kommunikációhoz 802.11a/b/g WLAN adapter, Bluetooth vezérlő, infravörös és Ethernet interfész áll rendelkezésre. A szokásos audiocsatlakozókon kívül hangszóró és két zajszűrős mikrofon is található a gépen, így headset nélkül is lehet hangfeljegyzésekhez vagy VoIP-telefonáláshoz használni. Az LS800 dokkolóegységbe is illeszthető, melynek révén nemcsak további portokkal lehet bővíteni, de a gyártó által kínált kiegészítőkkel a helyhez kötött munkát is lényegesen kényelmesebbé lehet tenni.

A biztonságot integrált ujjlenyomat-olvasó, TPM chip és a Motion Security Center szoftver szolgálja; operációs rendszerként a Windows XP Tablet PC Edition 2005 kerül a kis gépre. A standard lítiumion akkumulátor mintegy három órára elegendő energiát szolgáltat; stand-by állapotban is cserélhető. Az alapkonfiguráció két év garanciával nettó 1690 eurós áron lesz megvásárolható; a View Anywhere kijelző plusz 249 euróba kerül.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés