Hirdetés

Szóljon hangosZEN az ének!

Új, hangszórórendszerrel együtt kínált vagy éppen azzal egybeépített dokkolóállomásokat mutatott be tegnap a Creative a gyártó legnépszerűbb ZEN médialejátszóinak legújabb gyári kiegészítőiként. Az X-Fi Sound System Z600, a PlayDock Z500, illetve a TravelSound ZEN V típusú kiegészítők a ZEN Vision:M és ZEN V/V Plus család képességeit terjesztik ki: az eszközök a szokásos töltő és adatátviteli funkciók mellett hangszóróként is használhatók, a legfejlettebb típus pedig adott esetben még a médialejátszó hangképét is szebbé varázsolhatja.

A ZEN Vision:M típusokhoz való X-Fi Sound System Z600 három főbb komponensből és egy távirányítóból áll. A számítógéppel összekötött dokkolóhoz egy 2.1-es hangrendszer csatlakozik, melynek 35 W (RMS) teljesítményű szatellitjeit akár a falra is fel lehet szerelni, míg a 8 hüvelyk átmérőjű, 130 W (RMS) teljesítményű mélysugárzót ajánlott a földön elhelyezni. A rendszer a dinamikát javító 24-bit Crystalizer, illetve a 3D-s hangképet szimuláló CMSS-3D technológiákat tartalmazza az X-Fi rendszer repertoárjából, így a dokkolóba épített hangprocesszor a gyártó ígérete szerint új magasságokba emelheti a ZEN Vision:M zenelejátszó hangzásvilágát. Az X-Fi Sound System Z600 mindemellett analóg hangbemenettel, hangkimenettel, valamint videokimenettel is rendelkezik, a szett így igény szerint összeköthető a háztartásban megtalálható legtöbb szórakoztatóelektronikai berendezéssel.

Sztereó hangszórópárral, illetve mélysugárzóval egészíti ki a ZEN Vision:M és ZEN V/V Plus médialejátszókat a Creative PlayDock Z500 típusú dokkolója is, mely a fentebb bemutatott típussal ellentétben nem helyhez kötött megoldás, hanem a lejátszókkal együtt hordozható. Az erre a célra fogantyúval is ellátott dokkoló a Wide Stereo Effect nevű technológiát kamatoztatva igyekszik minél élethűbb sztereó élményt szolgáltatni, a korlátozott méretek miatt azonban itt már nem szabad csodát várni a 48 W (RMS) összteljesítményű rendszertől. A távirányítható dokkoló kettős tápellátással rendelkezik: az erősítő vagy a hálózati adapterről vagy nyolc darab C típusú (baby) elemtől kapja a működési feszültséget – utóbbiak maximum 16 órányi zenehallgatást bírnak 1 wattos kimeneti teljesítmény mellett.

A most bemutatott készülékek közül a leginkább kompakt megoldásnak a ZEN V/V Plus médialejátszók mellé kínált Creative TravelSound ZEN V típus ígérkezik. Ez a csatornánkénti 4 W (RMS) teljesítményt kínáló hangdoboz-dokkoló mindössze 755 grammot nyom és körülbelül akkora, mint egy átlagos méretű könyv. A Wide Stereo Effect technológiával felruházott dokkoló összesen négy, egyenként 36 milliméteres sugárzót tartalmaz, mindemellett dedikált mélyhang-kimenettel és vonalszintű bemenettel is rendelkezik. A TravelSound ZEN V is működik elemről: a rendszer beéri 4 AA típusú (ceruza) elemmel is, melyekkel akár 25 órán keresztül is üzemelhet (10 mW kimeneti teljesítmény mellett).

A Creative médialejátszóihoz piacra dobott új dokkolók rendre 110 000, 50 000 és 35 000 forintos ajánlott fogyasztói áron kerülnek forgalomba a karácsonyi szezonban, illetve jövő januárban (a Z600-as típus).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés