Hirdetés

Szeptemberben megkezdődhet a 80 nm-es átállás az ATI-nál

Minden a legnagyobb rendben halad a 80 nanométeres gyártástechnológiára történő átállással – legalábbis ez derült ki az ATI Technologies ázsiai marketingvezetőjének nyilatkozatából a minap. Edward Chou a DigiTimes híroldalnak elmondta; nem igazak azok a korábbi pletykák, amelyek arról szóltak, hogy a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) gyárában a vártnál rosszabb ütemben halad az új technológiával készülő grafikus processzorok próbagyártása. Mi több, a folyamat mostanra már véget is ért, így hamarosan megkezdődhet a piacra szánt GPU-k előállítása – állítja Chou.

A vezető nyilatkozata szerint erre már csak szeptemberig kell várni; ekkor kezdődik ugyanis el a termelés az új gyártósorokon, ahol a középkategóriás, illetve alsókategóriás, konkrét paramétereiket tekintve mindmáig teljes homályba vesző RV560, RV570, RV516 és RV505 GPU-k előállítása indul majd elsőként. Ebben az üzemben készül majd az R580 és az új nagyágyú, az R600 között átmenetet képező, R580+ kódjelű grafikus processzor is, mely alighanem csak az órajelek tekintetében teljesíti majd túl a jelenlegi csúcsot képező Radeon X1900 XTX-et.

Az ATI marketingese mindazonáltal továbbra sem volt hajlandó elárulni részleteket az új csúcsprocesszor megjelenési időpontját illetően, így az R600 érkezésével kapcsolatban továbbra is csak találgatások terjengenek: bennfentesek szerint talán a karácsonyi szezonban piacra kerülnek az új csúcsprocesszorra épülő kártyák, ugyanakkor az sem kizárt, hogy csak a jövő év elején (a januári CES vagy a márciusi CeBIT kiállítások alkalmával) találkozhat a közönség az újdonsággal. Egy biztos: az új ATI csúcskártya funkcióit teljessé tevő DirectX 10 API idén már nem, csak valamikor a jövő év első felében – a Windows Vista debütálásával egy időben – lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés