Hirdetés

Swiftech Apogee Drive II CPU vízhűtőblokk integrált pumpával

A folyadékhűtések három fő komponensből állnak: a blokkból, amely az adott hardverelemmel érintkezik, a pumpából és a radiátorból (na meg persze az elemeket összekötő tömlőkből). Ezek minősége és felépítése alapvetően befolyásolja a hűtési teljesítményt, ezért a döntés előtt érdemes körültekintően mérlegelni az igényeket és a lehetőségeket. A Swiftech a vízhűtések terén már többször bizonyította szakértelmét, amely most egy újabb termék formájában, az Apogee Drive II CPU hűtőblokkban öltött testet.


[+]

Az előd, az Apogee Drive még 2007-ben került bemutatásra, amely akkor inkább a belépőszintet próbálta meghódítani, ezzel viszont szöges ellentétben áll az Apogee Drive II mögött húzódó koncepció, miszerint az egyik legjobb egységként kíván berobbanni a köztudatba. Belső tesztek alapján a jól ismert és kiemelkedő teljesítményt nyújtó Apogee HD-t, ha csak egy hajszálnyival is, de felülmúlja, a hűtéssel tehát elvileg nem lesz probléma. Igazi erőssége azonban, hogy a CNC esztergált blokk tetején a tervezők bevetették a Swiftech legerősebb, MCP35X jelölésű pumpáját, így a kiemelkedő hűtési potenciál ellenére a végső rendszer aránylag kompakt méretű marad.


[+]

A pumpa PWM szabályozással 1300 és 4500 percenkénti fordulat között vezérelhető, vagyis ha nincs szükség a maximális teljesítményre, akkor a zajszint jelentősen csökkenthető. A felsőkategóriás blokkok másik fontos tulajdonsága az áramlással szemben kifejtett ellenállásuk. Erről a gyártó azt állítja, hogy felépítésének köszönhetően az Apogee Drive II-nek lényegében nincs ellenállása, az átpumpált folyadék szinte akadálytalanul szalad át rajta. Azért a látványról sem feledkeztek meg, a pumpa tetején a hűtőbordák között megbúvó logó zöld, piros vagy kék megvilágításban sütkérezik.


[+]

A költségek kordában tartása érdekében három különböző csomagban kerül a termék a boltok polcaira, ezek csupán a leszorítóban, vagyis kompatibilitásukban térnek el egymástól. A Swiftech Apogee Drive II LGA1155/LGA1366, LGA2011 és AMD rendszerekhez készült variánsa rendre 145, 136 és 139 dollárba kerül. Természetesen a különböző felfogatások utólag is beszerezhetők, hogy egy jövőbeli platformváltás se okozzon problémát.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés