Hirdetés

Az EKWB bemutatta első folyadékhűtő tartály/pumpa kombóját

Egy gyárilag feltöltött, zárt folyadékhűtő nem mondható túl bonyolult szerkezetnek, beszerelésük is egyszerű, azonban egy komolyabb, akár több körből álló rendszerhez képest teljesítményük finoman szólva is szerény. A megannyi beépítésre váró komponens látványa sokszor elriasztja a felhasználókat egy komplexebb rendszer összeállításától, ugyanis ezen alkatrészek stabil, kényelmes és esztétikus rögzítése sokszor nem könnyű feladat.

Az EKWB ezért hozott létre egy olyan egységet, amely magában foglalja a tartályt és a pumpát, ráadásul a „csomag” bármilyen szabványos számítógépházba könnyedén beszerelhető. Az EK-BAY DCP 2.2 háza poliacetálból (POM) készült, a tartályt pedig egy 5 mm vastag, jól szigetelt matt plexiablak zárja le. A kombó két 5,25”-es külső meghajtóhelyet foglal el, így az előlapra pillantva azonnal leolvasható az aktuális „vízállás”, bár a gyártó állítása szerint feltöltés után amint lezárjuk a rendszert, akkor sem levegő, sem pedig folyadék nem juthat ki, így kipárolgásra sincs esély.

Az EK-BAY DCP 2.2 nevével ellentétben egyedül, pumpa nélkül érkezik, a 12 voltos EK-DCP 2.2 keringetőt külön kell beszerezni. A gyártóra jellemző karikás dizájn jelen esetben is visszaköszön az előlapon; ez nem feltétlenül fog minden konfigurációban jól mutatni. A 145 x 40 x 66 mm-es szerkezet rögzítési pontjait rezgéselnyelő betétekkel egészítették ki, így minimalizálva a pumpa által keltett vibrációk átadását a háznak.

Az EKWB EK-BAY DCP 2.2 folyadékhűtő tartály/pumpa kombó pumpa nélkül 62 euróba kerül, a hozzá passzoló EK-DCP 2.2 pumpáért pedig további 35 dollárt kell a kasszánál hagyni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés