Hirdetés

Csúcskategóriás Danger Den folyadékhűtő CPU blokk – az új király

Egyre több folyadékhűtés üti fel a fejét a piacon, ami anno csak a legelvetemültebb tuning őrültek játékszere volt, az ma már egy közepesen erős, nem is olyan drága konfigurációban is fellelhető. Persze különbséget kell tenni hűtő és hűtő között is, hiszen léteznek a gyárilag feltöltött, egyszerű berendezések, melyek egy combosabb léghűtő vételárával vetekednek, és ezzel párhuzamosan arányos a teljesítményük is. Ezzel szemben a komponensekből épített, akár több hűtési kört is tartalmazó rendszerek továbbra is komoly berendezések, aránylag drága alkatrészekből épülnek fel, de teljesítményük összehasonlíthatatlan a készre szerelt megoldásokhoz képest.


[+]

A Danger Den neve nem ismeretlen ebben a szegmensben, az évek folyamán megannyi különleges CPU és GPU blokkal örvendeztették a rajongókat, most viszont úgy döntött a cég, hogy ideje létrehozni a sokáig a csúcson pöffeszkedő MC-TDX processzor blokk trónörökösét, így született meg a DD-M6. Egyből két modellel rajtol, melyek csupán megjelenésükben különböznek: a középső és felső panel az egyiknél réz színezetű, míg a másiknál nikkelezett. A lényeg viszont a burkolat alatt keresendő, egy végletekig precízen megmunkált vörösréz talapzat, mely hőátadó felülete a lehető legkisebb ellenállás mellett végzi a dolgát.


[+]

Egészen pontosan 58 darab 0,5 mm-es lamella végzi a hőközlés oroszlánrészét, közöttük 0,25 mm-es csatornákon kell átpasszírozni a folyadékot. A felfogató rendszer is komoly átalakításon esett át, így már az Intel LGA 2011 kompatibilitás is megoldott, ráadásul az alaplap esetleges sérülésének kockázata nélkül is tökéletes és egyenletes leszorítást eredményez.


[+]

A réz és nikkelezett DD-M6 CPU blokk 2012. január 2-án érkezik rendre 74,95 és 79,95 dolláros vételáron, ezek azonban csak Intel processzorokkal kompatibilisek (LGA 2011, 1155/1156, 1366, 775), de az AMD variánsok is hamarosan, egészen pontosan két hét múlva debütálnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés