Hirdetés

Végül a Sony Walkman szériát is bekebelezte a zöld robot

A mindenféle tabletek, de főleg az okostelefonok tömeges térhódításával szinte egyik pillanatról a másikra váltak kitaszítottá az MP3 lejátszók és az apró PMP-k. Ennek oka, hogy egy okostelefon is maradéktalanul ellátja ezeket a feladatköröket, sőt, még jóval többet is. Azonban a patinás PMP-gyártók nem adják fel küzdelem nélkül hosszú évek alatt kiérdemelt pozíciójukat, és a trendekkel lépést tartva igyekeznek megfelelni a modern kor követelményeinek.


[+]

Így történhetett meg az, hogy végül a Sony híres Walkman termékcsaládja is rálépett az androidos ösvényre, s ennek első tagjai a Z szériába érkeznek. Tekintve a 4,3”-es képátlójú, 800x480 pixel felbontású LCD panelt és az Android operációs rendszert, a Walkman Z egy lecsupaszított okostelefonnak, vagy kisméretű tabletnek tudható be. A farigcsálásnak többek között itt olyan funkciók és komponensek estek áldozatul, mint a GSM modul, a GPS és a kamera, viszont dicséretes, hogy a Market elérhetőséget nem korlátozták.


[+]

A belsőről csupán annyit tudni, hogy hardver egy 1 GHz-es órajelen üzemelő NVIDIA Tegra 2 SoC-ra épül, az adatok tárolásáról pedig választhatóan 8, 16 és 32 GB-os memória gondoskodik. A rugalmas csatlakoztathatóság érdekében DLNA, HDMI, Wi-Fi és Bluetooth kompatibilitással is rendelkezik, és természetesen FM rádiót sem spórolták ki. Tekintve a gyártó komoly múltját ezen a területen, nem meglepő, hogy a Sony mégis inkább a kiemelkedő hangminőséggel próbálja meg elcsábítani a felhasználókat, ennek érdekében olyan technológiákat vonultat fel, mint például a Clear Audio, vagy az S-Master MX digitális erősítő. Azonban nem csak a fülhallgatós élményre koncentráltak, hiszen a fedélzetén található xLOUD hangsugárzónak köszönhetően a gyártó állítása szerint külső hangrendszer igénybevétele nélkül is elfogadható hangokat produkál a Z-s Walkman. A termék hivatalos vételára még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés