Kezünkben az Acer Iconia Tab A200/A700 tabletek

Az Acer Iconia A200 és A700 tabletek érkezését a CES-re időzíti a gyártó, így nem csoda, hogy ezt megelőzően már megérkeztek az egyes országok képviseleteihez azok a mintadarabok, melyek már nagyjából szemléltetik a formavilágot és a funkcionalitást. Ezeket a gépeket kaptuk meg most mi is egy röpke bemutató erejéig, de komplett tesztre most senki se számítson. Ennek oka újfent nem más, hogy ezeknél a példányoknál még rengeteg optimalizálás hiányzik. Jó példa erre az A700, melynél az operációs rendszer a Tegra 3 ellenére nem tűnt gördülékenynek, viszont a benchmarkok az SoC tudásának megfelelő eredményt adták. Ezek az apróságok azok, melyekkel a végleges gépeknél nem fogunk találkozni, de egyelőre alkalmatlanná teszik arra, hogy végleges véleményt formáljunk róluk.


Balra: Iconia Tab A700; Jobbra: Iconia Tab A200 [+]

Rátérve a két 10,1"-es táblagépre, az A200 és A700 rendkívüli módon hasonlítanak egymásra, kijelzővel felfelé szinte csak közelről lehet különbséget tenni kettejük közt; már csak azért is, mert a bekapcsolásra és hangerő szabályozására, illetve a kijelzőforgatás lezárására szolgáló gombok is ugyanott helyezkednek el. Az erősebb, Tegra 3 SoC-vel szerelt A700 viszont valójában pár milliméterrel vékonyabb és néhány grammal könnyebb, mint a Tegra 2 SoC-t alkalmazó A200 – A700: 658 gramm, A200: 714g gramm. A különbségről árulkodó jelek kézbevétel után a legfeltűnőbbek: az anyagminőség az A700 esetében valamivel jobb, kézben tartani is jobb a vékonyabb kivitel miatt, illetve a hátlap puha tapintású, ami még egy finom krómszegélyt is kapott. Az A200 sincs sokkal lemaradva ezen a téren, ám a művészi hátlapot egy valamivel egyszerűbb és keményebb, recézett felület váltja fel.


Balra: Iconia Tab A700; Jobbra: Iconia Tab A200 [+]

Másik szembeötlő különbség a hátlapi (5 megapixeles) kamera és a LED villanó hiánya az A200-on, illetve a portok elhelyezése. Ezek az A700-nál a jobb, míg az A200-nál a bal oldalon kaptak helyet. Tovább vizsgálódva felfedezhetjük, hogy az A200-on nincs HDMI, viszont teljes méretű USB aljzatot kapunk, ugyanakkor az A700-nál a micro USB mellé micro HDMI is dukál.


Felül az A700, alul az A200 hátoldala [+]

A kijelző egyébként mindkét modell esetében meggyőző képminőséget ad és a betekintési szögek is megfelelőek voltak az új VA paneleknek hála. Minden előzetes félelmünk ellenére az A700 1920x1200 képpontos felbontása nem eredményezett olvashatatlanul kicsi betűket, de láthatóan élesebb egy fokkal, mint az A200 1280x800 pixeles panelje.


[+]

Az operációs rendszer egyelőre mindkét modell esetében a 3.2.1-es Android volt (a 4.0-s frissítés későbbre várható) és fellelhető volt rajtuk a korábban említett Ring. Az A700-nál a kijelző alsó részén középen megjelenített kis zöld pontot megérintve is előhívható volt a programválasztó és alkalmazások között léptető tárcsa, míg az A200-nál csak az ötujjas érintésre lehetett elővarázsolni. Az egyedi kezelőfelületből egyelőre nem sokat láttunk, legalábbis Sense-féle megújulásnak egyelőre nyoma sincs, bár az óra és a könyvjelző csempés felülete kissé a Windows Metro felületét idézi, így elképzelhető, hogy ezt az irányt fogja követni a gyártó.


"Csempés" widget és az Acer Ring [+]

A két tablet hazai ára egyelőre még nincs meghatározva, így erre és a végleges termékek tesztjére még várni kell egy kicsit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények