Hirdetés

Silverstone SST-PS08B microATX ház – nem bonyolítja túl

Kisebb méretű házakból mostanában nem igazán kényeztették a vásárlókat újabb modellekkel, de szerencsére a Silverstone most bemutatott egy olyan modellt, amely a kompakt rendszerre vágyók számára lehet érdekes alternatíva. Az SST-PS08B 168 x 355 x 400 mm-es fizikai kiterjedés legfeljebb microATX méretű alaplapok befogadását teszi lehetővé, tömege pedig mindössze 3,46 kg. Anyaghasználata jellemzően SECC acél és műanyag, ebből is lehet sejteni, hogy nem a prémiumkategóriában akar labdába rúgni, ami nem is baj, sokan beérik szálcsiszolt alumínium burkolat nélkül is.

A PS08B szerencsére nem csak kívül, de belül is fekete festést kapott, ez sokat dob az összképen. Formavilágáról nem sok mindent lehet elmondani: egyszerű, szimmetrikus torony egyenes vonalakkal, csupán az elülső ventilátor előtt található egy kiszögelés, nem véletlenül, ugyanis ez a rész egy könnyen eltávolítható porszűrőt rejt. Az előlap tetején 2 x 5,25”-es külső meghajtóhely, alatta pedig az audioaljzatok és két USB 3.0 port látható.

Belsejében se várja túl sok izgalom a felhasználókat, szerszámmentes szerelhetőség nincs, a meghajtókeret fix rögzítésű, a tápnak felül alakítottak ki helyet, de legalább az alaplaptálcán egy tisztességes méretű szerelőablak tátong. Adattárolókból összesen 4 x 3,5”-es és egy 2,5”-es HDD/SSD rögzíthető, azonban érdemes figyelembe venni, hogy hosszabb videokártyák „határsértést” követhetnek el, vagyis a merevlemezkeretbe is belóghatnak. Utóbbiak hosszát egyébként 358 mm-ben maximalizálták, míg a processzorhűtő magassága legfeljebb 140 mm lehet.

A hűtésről gyárilag egy 120 mm-es elülső ventilátor gondoskodik, a kereszthuzat ezen kívül egy 80/92 mm-es hátsó egységgel fokozható. Hátán négy bővítőrés helyezkedik el, a képek tanúsága szerint akár két komolyabb videokártyát a rendszerbe passzírozhatunk, azonban egy ilyen zsúfolt konfiguráció indokolatlan optimizmusra utal.

A Silverstone SST-PS08B microATX-es ház egyszerűbb otthoni vagy irodai rendszerekhez jó választás lehet, megjelenése még ebben a hónapban várható, vételára pedig 50 dollár körül alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés