Hirdetés

NOX Media HD olcsó HTPC-ház tágas belsővel

A HTPC-k jellemzően kisebb masinák, mint egy asztali számítógép, de a legismertebb házgyártók kínálatában is lehet találni bőven olyan ellenpéldát, amelyek akár teljes méretű ATX alaplapok befogadását is lehetővé teszik. Ezt a méretesebb kategóriát kívánja gazdagítani a NOX is, azonban nem prémium anyaghasználatával, hanem alacsony árcédulájával szeretne kiemelkedni a tömegből.

A Media HD 140 x 360 x 450 mm-es, tömege mindössze 3 kg, vagyis a váz és a burkolat jelentős része acélból készült, de az előlap szálcsiszolt alumínium borítást kapott. Szemből egyetlen 5,25”-es külső meghajtóhely látható, ezt egy a környezetéhez passzoló alumínium csapóajtó fed. Így akár optikai meghajtóval is megtámogatható a konfiguráció, de sajnos a tágas beltér ellenére csak egyetlen 3,5”-es adattároló rögzíthető belsejében, ami sok esetben elégtelennek bizonyulhat, ekkor kompromisszumos megoldásokhoz kell folyamodni. Az előlapi kivezetések között csak USB 2.0 aljzatok sorakoznak.

Belsejére pillantva látható, hogy egy átkötőkábel segítségével egy normál méretű tápegység a ház elejébe illeszthető, főleg ennek következménye a szegényes bővíthetőség (már ami az adattárolókat illeti), de egy kisebb, esetleg paneltáp bevetetésével akár több merevlemezt is be lehet erőszakolni a rendszerbe. A bővítőkártyákkal viszont nem kell fukarkodni, összesen 7 bővítőrés áll rendelkezésre. A hűtésről alapesetben 2 x 60 mm-es ventilátor gondoskodik, ezek az alaplap hátlapi I/O panelje fölött süvítenek.

A NOX Media HD HTPC-ház tehát nem nyújt különösebb extrákat, cserébe vételára is moderáltabb, Spanyolországban például 45 eurós árcédulával bukkant fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NOX

Előzmények

Hirdetés