Hirdetés

Megérkezett a világ első, VR-hoz tervezett HDD-je

A Seagate és a HTC közreműködésével megszületett VR Power Drive-nak a marketingen kívül haszna is van.

A virtuális valóság az elmúlt évben mindenhova betette a lábát, így erre tervezett alaplapok, illetve tápok is születtek, amelyeket nehéz hova tenni, elvégre leginkább a processzornak és a grafikus vezérlőnek van köze ehhez az irányhoz, a többi komponensnek nincs sok beleszólása a teljesítménybe, feltételezve persze, hogy a megépített rendszert ki tudják szolgálni. A marketing azonban nagyon dolgozott, hogy minden hardverelemből szülessen legalább egy VR-hez szabott megoldás, és ez a sors utolérte a merevlemezeket is.

A Seagate és a HTC által közösen fejlesztett VR Power Drive azonban nem egy hasztalan szerkezet, amire csak úgy rá van írva a VR támogatása, tényleg van mögötte valós érték, noha kérdéses, hogy ez mindenkinek hasznos lesz-e.


[+]

A VR Power Drive alapvetően egy olyan külső adattároló, amely kombinál egy 5000 mAh-s akkumulátort, illetve egy 1 TB-os 2,5 hüvelykes merevlemezt. A koncepció a HTC VIVE Focus kiszolgálása, ez a VR-headset ugyanis önállóan is üzemképes, így magát a működést biztosító hardver is bele van integrálva. Ez azt jelenti, hogy az előtelepített operációs rendszere a már beleszerelt 64 GB-os flashmemóriájáról fut, így az összes további tartalom a fennmaradó helyre helyezhető el. Utóbbi sokszor nem elég, és ezt tudja kiegészíteni 1 TB-nyi tárkapacitással a Seagate, USB Type-C porton keresztül kapcsolódó újdonsága.

Persze alkalmazható lenne akár microSD szabványú memóriakártya is, de a VR Power Drive nemcsak tárhelyet, hanem extra üzemidőt is ad, ugyanis a beépített akkumulátora folyamatosan tölti a VIVE Focus headsetet.


(forrás: 24gadget) [+]

Elméletben a Seagate általánosan tervezte meg a VR Power Drive-ot, így gyakorlatilag minden, USB Type-C porttal rendelkező, önálló VR headsettel kompatibilis, de hivatalosan a HTC Vive Focus kiegészítője, illetve működik a HTV U12+ okostelefonnal is, maga a merevlemez pedig adatmentő szoftverrel érkezik, a széleskörű felhasználhatóság érdekében.

A Seagate és a HTC szerint a VR Power Drive valamikor ősszel kerülhet az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára azonban nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés