Hirdetés

Jobb VR technológiákra vár a Microsoft

Ha hardveres szempontból jön az áttörés, akkor érkezhet az Xbox konzolokhoz egy VR headset.

Még az idei E3-mal párhuzamosan számoltunk be arról, hogy a Microsoft a virtuális és kevert valóságot egyelőre PC-n képzeli el és nem az Xbox One konzolokon. Ez abból a szempontból volt nagyon furcsa álláspont, hogy a normál VR headsetek piacán a PlayStation VR elképesztően sikeres, gyakorlatilag a Sony egymaga képes több eladást generálni, mint amennyit az összes konkurens együttvéve.

A CNET információi szerint a Microsoft jobb technológiára vár, ezen belül is olyan, vezeték nélkül működőképes VR headsetekre, amelyek a mainál jobb képességekkel rendelkeznek a kijelző tekintetében is. Ez igazából rendben is van, ha a mai rendszereket vesszük figyelembe, akkor két fő probléma van, amit megemlít egy felhasználó, az egyik a felbontás, illetve a látószög, amiket ugye a kijelzőtechnológia limitál, míg a másik a vezetékekkel járó kényelmetlenség. Emiatt nem csak a Microsoft tartja ezeket problémának, hanem gyakorlatilag mindenki más, csak az igazi megoldásként emlegetett alternatívák nem tartanak ott, hogy reálisan bevethetők legyenek.

A Microsoft viszont a saját stratégiájával teljesen lemarad a szoftveres oldalt tekintve. A Sony már rengeteg exkluzív tartalommal rendelkezik a PlayStation VR-hoz, és a sikerek miatt még nagyobb támogatást raknak mögé. Emiatt probléma, hogy nincs egy VR headset sem, ami az Xbox One konzolokkal kompatibilis, hiszen amikor majd lesz egy vezeték nélküli, kijelző szempontjából kifejezetten jó megoldás, akkor pont a tartalom fog hiányozni. És egy hasonló hardvert a Sony nagyon gyorsan piacra tud dobni, de a megfelelő szoftveres háttér már éveket vesz igénybe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés