Hirdetés

Veszettül gyors a Samsung új UFS memóriája

Az iparág első UFS 4.0-s megoldása az abszolút csúcskategóriás ultramobil eszközöket célozza.

A Samsung bejelentette, hogy elkészítették az iparág leggyorsabb UFS memóriáját, amely már a JEDEC által jóváhagyott UFS 4.0-s szabványt használja.

Az újítás fő előnye, hogy egy sávra levetítve 23,2 Gbps-os információátvitelt is biztosít, ami nagyjából duplázott tempó az UFS 3.1-hez viszonyítva. Kritikus fejlesztési irány volt még az energiahatékonyság, és az új memória 6.0 MB/s-os olvasási teljesítményt mindössze 6 mA mellett tud felmutatni, ami 46%-os javulás az előző generációs fejlesztéshez képest.

Az UFS 4.0-s szabvánnyal kompatibilis fejlesztés alapját hetedik generációs V-NAND flashmemóriák alkotják, a tokozás kiterjedése pedig 11 x 13 mm-es, vagyis ultramobil szinten kifejezetten vállalható.


[+]

A vállalat 1 TB-os kapacitást kínáló újdonságának adatátviteli teljesítmény szekvenciális olvasás és írás mellett elérheti a 4200 és 2800 MB/s-ot is, ami egészen komoly tempó a szóban forgó méretben, ráadásul a tömeggyártás még a harmadik negyedévben megkezdődik.

A Samsung az új UFS 4.0-s memóriáját csúcskategóriás okostelefonokba, illetve nagy teljesítményű VR és AR eszközökbe szánja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés