Hirdetés

Extrém órajelet tudnak elérni a Samsung új GDDR6-os memóriái

A vállalat anélkül tud 24 GHz-es effektív órajelet biztosítani, hogy eltértek volna a JEDEC specifikációktól.

A Samsung bejelentette, hogy szállítják az új fejlesztésű GDDR6-os memóriáik mintáit, amelyek egyben a Micron-féle GDDR6X-re is reagálnak, de nem térnek el a JEDEC specifikációitól, tehát technikailag még GDDR6-nak számítanak.

A 16 gigabites memórialapkák, 14, 16, 20 és 24 Gbps-os információátvitelt képesek biztosítani, amelyek rendre 14, 16, 20 és 24 GHz-es effektív órajelnek felelnek meg. A Samsung új GDDR6-os memóriái x32-es I/O konfigurációt támogatnak (csatornánként x16-os), ezzel például a célpiacként megjelölt VGA-k esetében 64 bites buszra minimum kettő, 128 bitesre négy, 256 bitesre nyolc, míg 384 bitesre tizenkét darab lapka használható.

A vállalat szállítja a termékmintákat az érdeklődőknek, a nagyobb mennyiségű gyártás pedig a következő év során indulhat be. Fontos megjegyezni, hogy a JEDEC a 20 és 24 Gbps-os információátvitelt hivatalosan nem definiálja, tehát hiába van szó szabványos GDDR6-ös memóriákról, a gyártóknak egyénileg kell kitesztelni az előbbi teljesítményt a készülő hardvereken. Tekintve azonban, hogy ezek a memóriák gyorsítókra szoktak kerülni, ez különösebb gondot nem fog okozni.

Arról nincs pontos információ, hogy a Samsungnak miképpen sikerült egy adott szabványon belül ekkora teljesítményugrást elérnie, de vélhetően gyártástechnológiai háttérből ered a fejlődés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés