Hirdetés

Órajelkirály GDDR6-os memóriákkal újít a Samsung

A vállalat 16, 20 és 24 GHz-es effektív órajelet kínál, előbbieket igen alacsony feszültség mellett.

A Samsung még az előző év végén jelentette be, hogy szállítják az új fejlesztésű GDDR6-os memóriáik mintáit. Ezek különlegessége, hogy nem térnek el a JEDEC specifikációitól, tehát technikailag még GDDR6-nak számítanak, miközben igen magas órajelre képesek.

A dél-koreai óriáscég most 16 gigabites memórialapka tényleges elérhetőségét tette közhírré, amely akár 24 Gbps-os információátvitelt képes, de lehet kérni 16 és 20 Gbps-os verziót is. Utóbbiak esetében hasznos képesség, hogy a szabványos 1,35 V helyett 1,1 V-tal is beérik, így 20%-kal jobb az energiahatékonyságuk, mint a leggyorsabb modellnek.


[+]

A Samsung új GDDR6-os memóriái x32-es I/O konfigurációt támogatnak, és a vállalat harmadik generációs, 10 nm-es osztályú, 1z jelzésű, EUV litográfiát alkalmazó node-ján készülnek. Lényeges még megemlíteni, hogy a JEDEC a 20 és 24 Gbps-os információátvitelt hivatalosan nem definiálja, tehát hiába van szó szabványos GDDR6-ös memóriákról, a gyártóknak egyénileg kell kitesztelni az előbbi teljesítményt a készülő hardvereken. Tekintve azonban, hogy ezek a memóriák gyorsítókra szoktak kerülni, ez különösebb gondot nem fog okozni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés